Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovas A.Anušauskas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo įstatymų pataisas, kuriomis siūlo išplėsti informacijos, pateikiamos apie tam tikrose pareigybėse įsidarbinti siekiančius asmenis, turinį.

Siūloma rinkti ir pateikti informaciją apie atliktus ar atliekamus mokestinius asmens patikrinimus, tyrimus ir jų rezultatus, asmens ir jo šeimos narių pateiktas turto ir pajamų deklaracijas bei asmens padarytus administracinius teisės pažeidimus ir galiojančias administracines nuobaudas.

Taip pat minėtas pataisas dėl korupcijos prevencijos teikiantis parlamentinio komiteto pirmininkas siūlo, kad kandidatai į pareigas, numatytas Korupcijos prevencijos įstatyme, šias pareigas einantys ar jas baigę eiti asmenys ir jų šeimos nariai privalo deklaruoti turtą.

"Tokie įstatymų pakeitimai reikalingi, nes išsiaiškinus neteisėtai praturtėjusius valdininkus, jiems būtų uždarytos valstybės tarnybos ir karjeros joje durys. Tokios antikorupcinės priemonės gal ir minimalios, bet ne mažiau veiksmingos - jeigu šia informacija bus naudojamasi priimant sprendimus dėl paskyrimų", - frakcijos išplatintame pranešime cituojamas Seimo narys.

Korupcijos prevencijos įstatymas numato, kad įsidarbinti siekiantį asmenį įstaigos vadovo ar valstybės politiko prašymu tikrina STT, o privalomai informacija teikiama apie asmenis, kurie siekia eiti pareigas valstybės ar savivaldybės įstaigoje, į kurias skiria Seimas, prezidentas, Seimo pirmininkas, Vyriausybė arba premjeras, taip pat valstybės ir savivaldybių įstaigų vadovų ir jų pavaduotojų, viceministrų, ministerijų valstybės sekretorių, ministerijų sekretorių, skiriamų savivaldybių merų pavaduotojų, ministerijoms pavaldžių įstaigų vadovų ir jų pavaduotojų pareigas.