Tarp mitinguotojų stovėjo ne tik TS-LKD, bet ir partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovai, iškėlę savo partijos vėliavas. Esant šaltam orui, degė pora nedidelių laužų, žmonės buvo vaišinami karštais gėrimais.

Susirinkusieji protestavo prieš sostinės mero Artūro Zuoko politiką ir "vilniečius skurdinančias šilumos kainas".

Mitinge skambėjo šūkiai "Zuoką lauk!" ir "Gėda!". Mitinguotojai laikė plakatus su užrašais "Zuokas - Lietuvos nelaimė", "Zuokula užkniso juodai", "Abonentas - ne pigmentas, iš tavęs pavogęs neraudonuos".

Anot organizatorių, mitingas nukreiptas prieš A.Zuoką, "dar prieš dešimtmetį primetusį Vilniui nenaudingą sutartį su "Dalkia" ir jai talkinančia "Rubicon" (dabar ICOR) grupe".

"Dalyvauju tam, kad palaikyčiau žmones, kad keistųsi šilumos kainos, kad baigtųsi vogimas. Mano nuomone, kainos priklauso nuo "Vilniaus energijos", o savivaldybė turi prižiūrėti "Vilniaus energiją". Lietuvoje nėra nė viename mieste, kad tokias sumas mokėtų. Klaipėdoje, Panevėžyje gyvena giminės, ir niekas tiek nemokėjo už tokį pat butą. Čia tokia vagių kompanija susirinkusi, kad baisu", - kalbėjo senyvo amžiaus prisistatyti nenorėjęs vilnietis.

Su mitingo dalyviais išėjo susitikti meras A.Zuokas. Žmonės, apsupę jį, pasakojo savo problemas, prašė susitikti. Meras užsirašė kelių senyvo amžiaus mitinguotojų telefonų numerius ir žadėjo paskambinti.

"Gaila, kad Zuokui tenka kentėti už kitų neveiklumą. Konservatoriai ir kitos partijos ketverius metus sėdėjo savivaldybės taryboje ir nieko nepadarė. O kai mes aštuonis mėnesius dirbame, turime kentėti už tai, ko kiti nedarė keturis metus. Ką mes žadėjome, tą padarysime. Aišku, jeigu Vyriausybė kooperuotųsi, tą būtų galima padaryti žymiai greičiau", - sakė A.Zuokas.

TS-LKD vykdomasis sekretorius, buvęs Vilniaus meras Raimundas Alekna sostinės mero kaltinimus Vyriausybei vadino populizmu.

"Mitingas surengtas dėl to, kad buvo neteisingos kainos už šildymą, pateiktos neteisingos sąskaitos už šildymą ir tai buvo nustatyta. Meras niekaip nesureagavo, jis toliau liko "Vilniaus energijos", o ne vilniečių interesų gynėjas, ir tvirtino, kad kitaip negali būti. Kai miesto vadovas atsikalbinėja vietoj to, kad imtųsi atlikti tuos darbus, kurie tiesiogiai priklauso bet kurio miesto merui, jis bando nurodyti, kad kaltas yra kas tik nori", - kalbėjo R.Alekna.

Mitinguotojai išsiskirstė maždaug po pusvalandžio. TS-LKD teigimu, į renginio pabaigą susirinko dvigubai daugiau žmonių nei jų buvo iš pradžių - apie 400 dalyvių, tačiau Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate BNS sakė, kad, policijos duomenimis, mitinguotojų buvo apie 250.