"Tik noriu sužinoti, koks mano statusas šioje partijoje. Kai pradėjau vadovauti VSD, pagal įstatymą, turėjau sustabdyti savo narystę Tėvynės sąjungoje, o paskui ten vyko visokie procesai. Dabar noriu sužinoti, kokia yra padėtis", - penktadienį BNS sakė M.Laurinkus.

Jis neatsakė į klausimą, ar ketina atkurti narystę TS-LKD ir aktyviai įsitraukti į politinę veiklą.

"Nerašiau prašymo atstatyti narystės", - tepasakė M.Laurinkus.

1998 metų birželį tapęs VSD generaliniu direktoriumi M.Laurinkus sustabdė savo narystę tuometinėje Tėvynės sąjungoje (Lietuvos konservatoriuose). Vėliau jis ėjo ambasadoriaus Ispanijoje ir Gruzijoje pareigas.

"Kol dirbau, nesidomėjau, neatkreipiau dėmesį (į statusą partijoje - BNS). Tėvynės sąjunga pradėjo transformuotis, nežinau, ar reikėjo stoti iš naujo, ar automatiškai perkėlė. Todėl tiesiog noriu sužinoti", - kalbėjo signataras.

2008 metų gegužę Tėvynės sąjunga susijungė su Lietuvos krikščionimis demokratais bei Tautininkų sąjunga ir tapo TS-LKD.

TS-LKD vydomasis sekretorius Raimundas Alekna penktadienį BNS sakė keliskart susitikęs su M.Laurinkumi ir kalbėjęs apie galimybę jam atkurti narystę partijoje, tačiau konkrečių pažadų ir planų nėra.

"Esame sutarę kitą savaitę susitikti ir konkrečiau pakalbėti", - sakė R.Alekna.

M.Laurinkus kol kas neatskleidžia, ar dalyvaus spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Praėjusių metų vasarį jis dalyvavo rinkimuose į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą kaip Krikščionių partijos kandidatas. Tačiau partijos sąrašas negavo nė vieno mandato.