Žurnalistas Audrius Bačiulis pats būdamas viengungis tvirtino, jog sumokėtų net viengungio, bet ne senbernio mokestį ir stojo mūru už tradicinę šeimą.

Anot jo, Teisingumo ministerijos siūlomas partnerystės įstatymas, vėliau leistų kur kas lengviau įteisinti ir vienos lyties žmonių sąjungas. O paklaustas, kaip vadinti tuos vaikus, kurie gimę nesusituokusių žmonių porose, atrėžė tiesiai - „benkartais“.

„Ačiū, Jums, ponas Bačiuli“, - tokiais žodžiais negalėjo patikėti Lygių galimybių plėtros centro vadovė Margarita Jankauskaitė, - taip mes su jumis į viduramžius ir atvažiavom.“

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius teigė, jog partnerystės įstatymas apsaugotų tas poras, kurios nenori tuoktis ir augina vaikus.

Aktorė Eglė Jackaitė tvirtino, kad nei santuoka, nei partnerystė neapsaugos nei moters nei vaikų, jeigu juos palikęs vyras nenorės pats materialiai jiems padėti. „Buvau ir žmona, ir sužadėtinė, gražūs tie žodžiai, kai klaupiasi ant kelių ir sako myliu, bet kas iš to“, - klausė aktorė.

Atsakykite ir Jūs į laidos keliamą klausimą. DELFI skaitytojų balsavimo rezultatai bus apžvelgti šio vakaro laidoje 19.10 val. per LNK.

Balsuoti kviečiame iki 18.30 val.