„Mes esame vienintelė parlamentinė partija, kuri jau atstovauja žaliųjų vertybėms – pasisakome už Lietuvą be atominės elektrinės, už atsinaujinančios energetikos plėtrą, kuri kuria darbo vietas Lietuvoje“, - pranešime cituojamas antrai kadencijai perrinktas partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Pasak partijos pirmininko, valstiečiai visada buvo ir bus žalieji, nes tikro, natūralaus maisto ir kaimo išsaugojimas yra darnios valstybės plėtros pagrindas.

Suvažiavimo metu buvo išrinkti partijos pirmininko pavaduotojai. Pirmuoju pirmininko pavaduotoju perrinktas Ignalinos r. meras Bronis Ropė, pavaduotojais dar vienai kadencijai patvirtinti: Šakių r. meras Juozas Bertašius, Seimo narė Rima Baškienė, Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andrejus Stančikas. Taip pat išrinkti du nauji partijos pirmininko pavaduotojai – partijos Žaliųjų frakcijos narys Tomas Tomilinas ir Jaunimo frakcijos pirmininkė Živilė Vyštartaitė.

Delegatai ketina patvirtinti ir abėcėlinį partijos daugiamandatį sąrašą 2012 m. Seimo rinkimams bei naująją partijos programos redakciją.