Tai DELFI patvirtino LiCS pirmininkas Algis Čaplikas. Pasak jo, rinkiminiame liberalcentristų sąraše bus visi keturi padidėjusios LiCS ministrai – tiek partijos senbuviai, sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys ir vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, tiek su TPP į politiką atėję G. Kazlauskas bei A. Gelūnas.

A. Čaplikas neslepia, jog rinkimams LiCS ruošiasi beveik nepuoselėdama vilčių juose dalyvauti išvien su Liberalų sąjūdžiu. Su buvusiais politiniais bendražygiais nenorinčią jungtis partiją LiCS lyderis vadina abiejų politinių jėgų „sėkmės duobkasiais“.

Nepartinis ministras tapo partiniu

Algis Čaplikas
A. Čapliko teigimu, Seimo rinkimuose dalyvauti nusprendė „visi matomi“ partijos veidai.
„Ponas Palaitis yra iš senos partijos. Be abejo, jisai eis (į rinkimus – DELFI). Bus ir ponas Gelūnas sąraše, ir ponas Kazlauskas, ir ponas Šukys. Visi keturi ministrai bus“, - DELFI sakė LiCS pirmininkas.

Pasak jo, vietos partijos sąraše dar nepaskirstytos, tad anksti kalbėti ir apie keturių ministrų pozicijas.

Paklaustas, ar kaip nepartiniai į ministrų postus atėję G. Kazlauskas ir A. Gelūnas tapo partijos nariais, A. Čaplikas teigė jog aplinkos ministras jau įstojo į LiCS, o kultūros ministras jame gali figūruoti ir kaip nepartinis.

„Taip, G. Kazlauskas yra partinis. O ponas Gelūnas arba susitvarkys (narystę partijoje – DELFI), arba dalyvaus kartu sąraše su mumis. Neverčiame mes būti partiniu. Nespėjau pasitikrinti, ar ponas Gelūnas jau tapo partiniu, ar ne. Bet mes sutarėme, kad jis dalyvaus rinkimuose“, - pridūrė pašnekovas.

Tikisi, jog I. Valinskienė persigalvos

LiCS lyderis taip pat patikino, jog rinkimuose dalyvaus buvęs TPP pirmininkas Arūnas Valinskas. Esą tikimasi, kad ir jo žmona Inga Valinskienė, neseniai pareiškusi neketinanti kandidatuoti į Seimą, pakeis savo nuomonę.

„Neatmesčiau galimybės, gal ir Inga dar dalyvaus. Be abejo, jinai buvo apsisprendusi (nekandidatuoti – DELFI). Bet mano nuomone, Ingai reikėtų dar pagalvoti. Laiko iki rinkimų – dar devyni mėnesiai“, - svarstė A. Čaplikas.

Pasak jo, savo kandidatų į Seimą sąrašą LiCS formuos maždaug birželį.

Liberalų sąjūdis – „sėkmės duobkasiai raudonomis nosimis“

Paklaustas, ar LiCS rinkimams ruošiasi palaidojusi planus jungtis su Liberalų sąjūdžiu, A. Čaplikas teigė, esą duobkasiais derėtų vadinti E. Masiulio partijos žmones.

„Nei aš kasiau, nei aš laidojau. Jie patys yra mūsų sėkmės duobkasiai. Liberalų sąjūdis, jo vadovai, yra, deja, mūsų, liberalių jėgų, sėkmės duobkasiai. Kada jie apsispręs – mes visada viską sutvarkysime. Bet jeigu jiems patinka būti duobkasiais raudonomis nosimis, pašalusiais ir kvepiančiais pigiu vynu – ką padarysi su jais“, - ironizavo LiCS lyderis.

Pasak jo, liberalcentristai duris palieka atviras, tačiau rinkimams ruošiasi neplanuodami partijų susiliejimo.

„Viskas, strategijos paruoštos. Judam, nelauksim jų daugiau. O kada jie apsispręs – prašau. Kada jiems pabos šalti lauke, sugrubusiomis rankomis kasti sau duobę. Kai nusibos, pamatys save veidrodyje, tada ateis. Aišku, aš linkėčiau, kad kuo greičiau tai būtų. (...) Vis dar tikiuosi, kad jų partijos vadovui užteks politinės drąsos ir jėgos įrodyti kai kuriems nesusipratusiems elito atstovams įrodyti, kad tai yra mūsų ateitis“, - reziumavo A. Čaplikas.