„Karjera nesuderinama su moteriškumu, - pareiškė politikas ir humoristas Artūras Orlauskas ir pasakė tai visai be humoro, todėl studijoje susirinkusios daug pasiekusios moterys neteko amo.

„Artūras Orlauskas užstrigo XVII ar XVIII amžiuje“, - ironizavo Rūta Vanagaitė, o politikė Loreta Graužinienė net pareiškė, kad su tokiu vyru ji negyventų.

Tačiau Artūro Orlausko tai nesutrikdė. „Moterys, darančios karjerą, apvagia visuomenę, nes negimdo vaikų, be to, karjera iš moters atima moteriškumą“, - rėžė politikas.

„Kaip jūs vertinate Prezidentę, finansų ministrę, krašto apsaugos ministrę?“, - klausė Rūta Mikelkevičiūtė.

„Finansų ministrę visi vertina vienodai, - dėstė savo nuomonę A. Orlauskas. - Keistai žiūri į ją ir į jos moteriškumą, čia niekam ne paslaptis. Lygiai tai pat ir prezidentė ir kitos moterys valstybėje. Jos, sakykim, taip – kelia rimtų abejonių.“

Prodiuserė ir politikė Rūta Vanagaitė neištvėrusi pareiškė, kad vyrų ir moterų karjeros darymo būdai skiriasi iš esmės. „Vyrai siekia pinigų, moterys – pakeisti pasaulį“, - sakė Rūta. Tuo tarpu viena turtingiausių Lietuvos moterų Irena Matijošaitienė suabejojo, ar moteris vienu metu gali daryti karjerą ir turėti šeimą.

„Karjerą gali padaryti tik senmergės ar neturinčios šeimos moterys. Be vyro aš nebūčiau tiek pasiekusi“, - „Valandoje su Rūta“ sakė verslininkė ir Kauno tarybos narė.