Šis projektas buvo pradėtas įgyvendinti šį pavasarį, prieš Europos Parlamento rinkimus. Prieš Seimo rinkimus pavyko aplankyti dvigubai daugiau bendruomenių ir į pokalbius su kaimuose ir miesteliuose gyvenančiais žmonėmis įtraukti daugiau politikų.

Prieš Seimo rinkimus su žmonėmis interneto pagalba bendravo ir visoje Lietuvoje žinomi politikai, ir politikos naujokai, ir asmenys, kurių pavardes žino tik kurio nors regiono gyventojai. Iš pradžių politikai bendravo prisidengę slapyvardžiais, o po kiekvienos diskusijos įvertinimo jų pavardės buvo atskleidžiamos.

Tokiu būdu bendruomenių gyventojams buvo sudaroma galimybė vertinti politikų argumentus, o ne jų įvaizdį, žinomumą, reputaciją ar priklausomybę partijai.

Antrojo etapo rezultatai parodė, kad Lietuvos politinės partijos neturi pakankamai ryškių skiriamųjų ženklų (ideologijos, retorikos, programinių prioritetų) arba nepakankamai gerai pateikia juos Lietuvos rinkėjams.

Kita vertus, žmonės skiria politikus pagal tai, ką jie įsimena iš politikų reklamų ar televizinių diskusijų.

Be to, piliečiai linkę rinktis politikus pagal išankstines nuostatas arba asmenines simpatijas, o ne pagal politikų deklaruojamas vertybes.

Projekto rengėjai pastebėjo ir dar vieną ryškų Lietuvos visuomenės bruožą - nusivylimą politikais ir jų galimybėmis keisti tai, kas Lietuvoje yra tapę ydinga praktika.

Prieš Seimo rinkimus su politikais bendravo devynios bendruomenės - Ežerėlio (Kauno raj.), Ūdrijos (Alytaus raj.), Pumpėnų (Pasvalio raj.), Balsių (Pakruojo raj.), Didžiasalio (Ignalinos raj.), Vieciūnų (Druskininkai), Josvainių (Kėdainių raj.), Nemajūnų (Prienų raj.), Gižų (Vilkaviškio raj.) ir Vilniaus kooperacijos kolegijos studentai.

Su bendruomenėmis neatsisakė bendrauti praktiškai visų politinių partijų atstovai.

Diskusijas tarp slapyvardžiais pasivadinusių politikų ir bendruomenės gyventojų moderavo politologai, politikos apžvalgininkai ir žurnalistai Vladas Laučius, Andrius Navickas, Lauras Bielinis, Virgis Valentinavičius, Monika Garbačiauskaitė, Darius Kuolys, Alvidas Lukošaitis, Mindaugas Jurkynas.