Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo teisėjas Gediminas Viederis paskelbė, kad pripažįsta A. Kaluginą dėl padaryto administracinio teisės pažeidimo. Pasak teismo, jo kaltė įrodyta ne tik į melagingą iškvietimą atvykusių policijos pareigūnų liudijimais, bet ir paties administracinėn atsakomybėn patraukto asmens prisipažinimu bei Bendrojo pagalbos centro (BPC) padarytu telefoninio pokalbio įrašu.

A. Kaluginas į teismo posėdį trečiadienio rytą nepasirodė, tačiau teisėjui atsiuntė pranešimą, jog dėl susiklosčiusių darbinių aplinkybių negali dalyvauti teisme. Tiesa, jis taip pat pateikė ir paaiškinimą dėl lapkričio 6-osios vidurdienį kilusio incidento.

„Prisipažįstu, kad melagingai iškviečiau policiją dėl nesamo šeiminio konflikto, – teismui rašė A. Kaluginas. – Noriu patikinti, kad jokių piktų kėslų neturėjau ir dėl padaryto pažeidimo labai gailiuosi ir atsiprašau“.

Tuo tarpu teisme liudijęs policijos pareigūnas Dainius Vepštas pasakojo, kad iš budėtojų dalies gavo iškvietimą apie smurtą šeimoje viename Erfurto g. butų – esą žmona muša savo vyrą.

„Kai atvykome, duris atidarė vyras ir ėmė reikšti pretenzijas, kad per vėlai atvažiavome, – sakė policijos patrulis. – Jis su moterimi aiškino, kad „esame įstatymo dėl smurto šeimoje iniciatoriai ir bandome išsiaiškinti, kaip į pranešimus reaguoja policija“. Kartu su tuo vyru bute buvusi moteris buvo D. Meiželytė, ją iš karto atpažinau, klausėme ir jos, kodėl kvietė policiją... Tai buvo melagingas, beprasmiškas iškvietimas“.

D. Vepštas patikino, kad bute buvęs vyras ir moteris „buvo abu girti“. „Akivaizdžiai neblaivūs“, – patikino jo kolega Dmitrijus Iliukovičius.

Jis prisiminė, kad atvykęs į D. Meiželytės butą iš jos išgirdo priekaištų, jog policija per vėlai atvažiavo.

„Vyras sakė, kad per pusvalandį mane galėjo užmušti, – teigė D. Iliukovičius. – Kai paklausėmė, ar yra kokių nors pretenzijų, tai mums pareiškė, kad yra, bet tik policijai“.

Policijoje A. Kaluginui buvo nustatytas sunkus girtumas – 2,77 prom. alkoholio. Beje, čia administracinėn atsakomybėn patrauktas vyras dar kartą pakartojo tai, ką sakė skambindamas telefonu 112 – policijos pareigūnus iškvietė, nes jį mušė žmona.

Skirdamas A. Kaluginui nuobaudą teismas atsižvelgė į tai, kad pažeidimą jis padarė būdamas neblaivus, tačiau jo gailėjimosi nepripažino nuoširdžiu vien dėl to, jog policijoje melagingai nurodė patyręs žmonos smurtą. A. Kaluginui buvo skirta didesnė už sankcijos vidurkį bauda.

D. Meiželytės-Svilienės elgesį žada svarstyti ir Seimo etikos sargai.