Savų neišleido ir klajūnų nepriglaudė tik "darbiečių" ir "tvarkiečių" frakcijos.

Frakcijų keitimo rekordininku galima laikyti keturiskart taip "nusidėjusį" Valdemarą Valkiūną, šiuo metu besiglaudžiantį pas Seimo liberalcentristus.

"Tai - artimų ideologinių įsitikinimų paieškos. Gaila, kad Lietuvoje nėra tokios politinės jėgos, kurioje būtų galima širdį priglausti. Viską diktuoja pernelyg komplikuota politinė padėtis", - guodėsi jis.

Liberalų ir centro sąjungos frakciją iškeitęs į TPP frakciją, iš ten perbėgęs pas "krikščionis", vėliau atsidūręs Mišrioje Seimo narių grupėje ir galiausiai grįžęs pas liberalcentristus V.Valkiūnas tvirtino, kad pastarieji tikrai nėra jam artimiausia politinė jėga.

"Artimiausia politinėmis pažiūromis man yra prezidentė Dalia Grybauskaitė, išskyrus jos, kaip tai vadinu, Europos Sąjungos liberalių pažiūrų kupletą", - aiškino V.Valkiūnas. Jis tikino dėl tolesnės savo politinės ateities dar neapsisprendęs.

Iš TPP vos kelioms dienoms frakcijoje "Viena Lietuva" atsidūręs, o galiausiai pas Seimo konservatorius prisiglaudęs Saulius Stoma taip pat neužtikrintas dėl savo ateities planų. Paklaustas, ar yra patenkintas savo vaidmeniu frakcijoje, jis teigė kol kas nenorintis apie tai kalbėti.

"Kai šiuo metu tokia sudėtinga politinė situacija, tenka priimti sprendimus dėl kitų metų biudžeto, nelabai noriu apie tai šnekėti. Gal vėliau..." - mįslingai užsiminė S.Stoma.

Socialdemokratų frakcijai šiuo metu priklausantis, anksčiau Mišrioje grupėje, TPP, "Vienos Lietuvos" frakcijose buvęs ir dar kartą į Mišrią grupę grįžęs Valerijus Simulikas tvirtino kol kas esantis patenkintas dabartine situacija.

"Su frakcijos seniūnu sutarėme, kad mano nuostatos bus labiau liberalios. Jeigu išsiskirtų mūsų pozicijos dėl man esminių - švietimo ar žmogaus teisių - klausimų, gal ir nesusišnekėtume", - teigė buvęs socialliberalas. Tačiau jis patvirtino, kad į kitus Seimo rinkimus kandidatuos su socialdemokratų vėliava.

Kelias frakcijas keitęs ir dabar didžiausiai jų - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) - priklausantis Rokas Žilinskas sakė, kad šiuo pasirinkimu yra visiškai patenkintas.

"Turėdamas Atominės energetikos komisijos pirmininko postą dažniausiai dirbu su valdančiąja koalicija. Būdamas opozicijoje būčiau mažiau produktyvus. Dabar esu viskuo patenkintas ir viliuosi, kad frakcija patenkinta manimi", - teigė jis.

Nors Krikščionių partijos frakcija ir Mišri Seimo narių grupė priglaudė liūto dalį "politinio prieglobsčio" ieškojusių parlamentarų, jų lyderiai sutartinai teigia, kad skirtingos politinės nuostatos nekliudo apsispręsti svarbiausiais klausimais.

"Frakcija yra stipri, kai pati to noru Jeigu partijos pagrindu suformuotose frakcijose prieš balsavimus būna kišami popierėliai, kaip reikia balsuoti, mes viską sprendžiame diskusijų būdu", - aiškino Mišrios grupės lyderė Agnė Zuokienė. Paklausta, gal iki šiol nuolat savo veidą keitusioje parlamentarų grupėje artimiausiu metu bręsta permainos, Seimo narė užsiminė laukianti frakcijos sustiprėjimo.

Daliai Arūno Valinsko į Seimą atvestų buvusių "prisikėliečių" ir iš kitų frakcijų atklydusiems parlamentarams vadovaujantis Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis taip pat atkakliai neigė bet kokias kalbas apie galimą netvarką šioje frakcijoje.

Anot frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūno Valentino Mazuronio, per pastaruosius trejus metus į jos duris beldėsi tik Mišriai grupei priklausantis Evaldas Lementauskas.

"Kadangi esame opozicijoje, viliojimų pereiti į poziciją tikrai netrūksta. Ypač dabar, kai valdantiesiems kiekvienas balsas yra aukso vertės ir jie daro bet ką, kad tik perviliotų naujus žmones. Tačiau frakcija vieninga, randame bendrą kalbą ir tai politinės brandos požymis", - sakė opozicijos lyderis.

Seimo "darbiečių" lyderis Vytautas Gapšys tvirtino, kad vidinių nesutarimų grėsmė buvo eliminuota dar prieš rinkimus.

"Atsižvelgėme, kad žmonės ilgą laiką būtų partijoje, kad turėtų skyrių ir visuomenės palaikymą, tad natūralu, kad ir dabar jie nesiblaško. Iki šiol paflirtavimų ir pasisiūlymų ateiti į frakciją tikrai buvo, tačiau sprendimus priimame tik apsitarę frakcijos viduje, o mums maišaties tikrai nereikia", - pabrėžė jis.