„Yra žinoma, kuris Seimo narys išrašė leidimą, žinodamas, kad tuos buteliukus atsinešė, ir padėjo tą atlikti. Jau profesorė (Vida Marija Čigriejienė – DELFI) paviešino, tai ką tik posėdyje dalyvavęs M. Adomėnas“, - sakė A. Salamakinas.

Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas teigė, kad jo kabinete jau pristatyta daug tokių buteliukų su parlamentarų atvaizdais ir reklamos ribojimo draudimus atšaukti sutikusių Seimo narių pavardėmis, o nemažai politikų klausia, kodėl etikos sargai nesiima šio klausimo svarstyti.

„Čia yra lobizmas ar chuliganizmas, noriu jūsų paklausti. Nes man į kabinetą tokių buteliukų prinešė daug. Nes jeigu tai lobizmas, tada klausimo nėra, bet jeigu chuliganizmas – tada turėtume išsiaiškinti“, - kolegų nuomonės klausė A. Salamakinas.

Jam iškėlus klausimą, parlamentarai ėmė piktintis, kad taip yra varžoma jų nuomonės laisvė.

„Aš nenorėčiau, kad mano abrozdėlis būtų klijuojamas ant butelio. Aš nesu girtuoklė, aš nesu alkoholikė, aš nesu girtavimo propaguotoja ir čia, mano supratimu, yra absoliuti nepagarba bet kokiam žmogui. Mano supratimu, tai visiškas nihilizmas“, - piktinosi liberalė Dalia Teišerskytė.

Tuo tarpu konservatorė Vida Marija Čigriejienė pasipiktino partijos kolega, kuris išdavė leidimus visuomenininkams patekti į Seimą, nors žinojo, kokios veiklos jie imsis.

„Aš neįsivaizduoju, kaip gali aukštąjį išsilavinimą turintis ir Kembridžo universitetą baigęs parlamentaras (dabar jaunimas daug ką baigia) siųsti tokius butelius su atvaizdais. Tai ką tai reiškia? Kai balsavome dėl pagalbinio apvaisinimo, Dangutė Mikutienė išplatino bažnyčioje sąrašą, kas balsavo. Tai buvo kultūringesnė forma. O dabar į butelį įdėjo Seimo narių pavardes, užklijavo nuotrauką ir pastatė“, - kalbėjo parlamentarė.

„Tai ką čia manote, kad aukštas lygis? Aukštas pilotažas? Panašu į Saulių Stomą“, - pridūrė V. M. Čigriejienė, prisiminusi frakcijos kolegą, įsipainiojusį į santykius su pramoginės laidos KK2 žurnaliste „žaliaake Rūta“.

DELFI primena, kad lapkričio pradžioje Seimas po svarstymo buvo linkęs atsisakyti visiško alkoholio reklamos draudimo nuo 2012 m. Anksčiau priimtame Alkoholio kontrolės įstatyme numatyta, kad nuo 2012 m. Lietuvoje turėtų įsigalioti visiškas alkoholio reklamos draudimas visuomenės informavimo priemonėse bei būtų visiškai uždrausta išorinė reklama.

Jeigu Seimas galutinai apsispręstų dėl absoliutaus reklamos draudimo atšaukimo, liktų galioti dabartinė tvarka: svaigalų reklama būtų visiškai ribojama televizijos ir radijo programose 6-23 val., draudžiama periodinių leidinių pirmuosiuose puslapiuose ir visuose leidiniuose vaikams bei paaugliams, draudžiama išorinė alkoholio reklama, išskyrus alaus, alaus mišinių su nealkoholiniais gėrimais bei natūralios fermentacijos vyno ir sidro išorinę reklamą.

Šiuo metu alkoholio Lietuvoje galima nusipirkti 8-22 val. Nuo kitų metų kioskuose bus draudžiama prekiauti sidru ir alumi.