„Nuomonė yra aiški, kad tai yra vykdomų struktūrinių pertvarkų išdava (...). Esu įsitikinęs, kad policijoje vyksta apsivalymo procesas“, - po koalicijos partnerių susitikimo BNS sakė R.Palaitis.

Pasak ministro, paskutiniai įvykiai policijoje buvo svarbiausia susitikimo tema tradiciniuose koalicijos pusryčiuose.

„Nuomonė yra aiški, kad tai yra vykdomų struktūrinių pertvarkų išdava, nes nuo rugpjūčio mėnesio pradėjo dirbti imuniteto valdyba, kuri anksčiau buvo kriminalinio biuro sudėtyje. Kol ji buvo kriminalinio biuro sudėtyje, jos veiksmingumas buvo mažesnis. Dabar valdyba atskaitinga tiesiogiai generaliniam komisarui“, - sakė ministras.

R.Palaičio vertinimu, „policijoje permainos vyksta skausmingai, bet kryptis yra teisinga“.

Prokuratūra prieš pusantros savaitės pranešė pradėjusi tyrimą dėl galimo Policijos departamento pareigūnų piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo, nesuteikiant prokurorams visos turimos informacijos apie asmenis, galinčius duoti parodymus dėl Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo aplinkybių.

Įtarimai jau pareikšti penkiems policijos pareigūnams, tarp jų - pirmadienį iš pareigų atsistatydinusiam policijos vadovo pavaduotojui Visvaldui Račkauskui. Jis įtariamas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo ar disponavimo juo.