230 milijonų tiek jau išleista jų atstatymui, sakoma, jog reikės dar daugiau nei 100 milijonų. Generalinėje prokuratūroje jau guli Valstybės kontrolės tyrimo medžiaga dėl galimo lėšų iššvaistymo, tačiau neaišku, kada bus paskelbta, ar iš tiesų buvo švaistomi milijonai ir kas juos pradangino.

„Korupcijos simbolis”, „mūsų valstybingumo įrodymas ir pasididžiavimas”, „Disneilendas” - tokie ir panašūs žodžiai pylėsi iš diskusijos dalyvių lūpų.

Kristina Brazauskienė tvirtino, jog neturėdami Valdovų rūmų taip ir liksime prie savo vyžų ir šiaudinių pašiūrių, nes nebus ką parodyti anūkams, ekonomistė Aušra Maldeikienė rėžė tiesiai: „Ten nebuvau, nes į „Disneilendus” nevaikščtau…

„Man šiurpu klausyti tokių palyginimų, nes Valdovų rūmai gimė kartu su Sąjūdžiu”, - sakė istorikas Jonas Rekešius. Ginčą dar labiau pakurstė Seimo nariai Loreta Graužinienė ir Remigijus Žemaitaitis.

Seimo Audito komiteto pirmininkė tvirtino, jog dabar neskyrę milijonų nespėsime pabaigti bent vieno Valdovų rūmų korpuso ir kur tuomet priimsime garbingius svečius, kai 2013 metais Lietuva pirmininkaus Europos Sąjungai.

Remigijus Žemaitaitis netvardė emocijų: „Reikią stabdyti tokią veiklą, mane, kaip teisininką, tai šokiruoja…”

Kas kalčiausias dėl taip užsitęsusio Valdovų rūmų atstatymo ir milijonais skaičiuojamo pabrangimo ir ar iš tiesų jie taps mūsų pasididžiavimu?

Šį vakarą 19.15 emocinga diskusija laidoje „Valanda su Rūta“ per LNK.
Jūsų, mieli skaitytojai, nuomonė taip pat bus apžvelgta laidos metu.

Kviečiame balsuoti iki šios dienos 19 val. vakaro: