Tokį sprendimą priėmė pirmadienio vakarą Vilniuje posėdžiavęs Socialdemokratų partijos prezidiumas.

Socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Kęstutis Virbickas BNS sakė, kad toks sprendimas priimtas motyvuojant tuo, jog A.Orlauskas savo veiksmais žemino partijos autoritetą.

"Jis tam tikrais viešais veiksmais, mes manome, viršijo savo kompetenciją kaip tarybos nario ir komiteto pirmininko, o veikė daugiau kaip kažkoks operatyvinis atstovas", - sakė K.Virbickas.

Anot jo, LSDP prezidiumui, be kita ko, užkliuvo A.Orlausko veiksmai, susiję su laikino Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus paskyrimu, kai A.Orlauskas mėgino laužti atostogavusio direktoriaus kabineto duris.

"Tai ir bandymas paskirti Kauno klinikinei ligoninei direktorių, ir tam tikri jo pasisakymai kalbant su "Respublikos" grupės žurnaliste, ir jo aktyvūs veiksmai siūlant kandidatūras į tam tikras pareigas - manome, kad tai nėra tarybos nario funkcijos visa tai daryti. Tie veiksmai sukėlė labai neigiamą reakciją kauniečių - tiek partijos, tiek ne partijos narių, nuteikė priešiškai, o tas asmuo vis tiek yra sutapatinamas su partija", - kalbėjo K.Virbickas.

Pats A.Orlauskas teigia, kad skandalingose istorijose jis minimas tik dėl Kauno taryboje priimamų įvairioms finansinėms grupuotėms nepalankių sprendimų.

Socialdemokratų Kauno skyriaus vadovė, miesto tarybos narė Orinta Leiputė BNS antradienį sakė, kad A.Orlauskas kol kas nepateikė prašymo likti Jungtinėje socialdemokratų ir nepartinių frakcijoje.

A.Orlauskas į socialdemokratų partiją įstojo 2009 metais, prieš tai nuo 2000 metų jis buvo Artūro Paulausko vadovautos šiuo metu jau neegzistuojančios Naujosios sąjungos (socialliberalų) partijos narys.