Kaip DELFI teigė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos sostinės taryboje vadovas Vidas Urbonavičius, visi konservatoriai ir dauguma ar net visi partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai į Trakus nutarė nevažiuoti. Politiko žodžiais, opozicija nepritaria tokiam miesto pinigų leidimui.

Anot konservatoriaus, išvažiuojamuoju tarybos posėdžiu vadinamas renginys į posėdį nepanašus nė iš tolo – esą kai kurie miesto politikai su nakvyne „Trasalyje“ posėdžiauja jau nuo penktadienio vakaro.

„Dalis tarybos narių ten yra jau nuo vakar, su nakvyne. Kiti prisijungs šiandien, kai kurie ir nakvos“, - kalbėjo V. Urbonavičius.

Pasak jo, šio pasibuvimo opozicija nelaiko tarybos posėdžiu. Visų pirma dėl to, kad nėra jokios oficialios posėdžio darbotvarkės, kuri tokiais atvejais turėtų būti tvirtinama likus trims dienoms iki renginio datos. Visų antra, konservatoriai ir „tvarkiečiai“ reiškia nepasitenkinimą tuo, jog skolose skendintis miestas pinigus leidžia politikų vaišėms, pramogoms ir poilsiui.

Analogiškos pozicijos laikosi ir kitas konservatorius, buvęs Vilniaus meras Raimundas Alekna. Jis DELFI teigė nematantis jokio reikalo užsiiminėti „turizmu“, o ne rimtu darbu.

Tačiau kaip DELFI informavo socialdemokratas Juras Požela, posėdyje šeštadienį dalyvavo 3 konservatoriai: Povilas Tamošauskas, Algis Strelčiūnas ir Birutė Galinienė.

Iš opozicijos prisijungė ir 3 iš 4 „tvarkiečių“ - Algirdas Juocevičius, Kazys Zulonas bei Bronius Cicėnas.

Pasak socialdemokrato, tarybos nariai neplanuoja likti nakvoti Trakuose, o čia esą vyksta normalus strateginio planavimo posėdis.

Sostinės savivaldybė anksčiau pareiškė, kad žiniasklaidos atstovai „Trasalyje“ yra nepageidaujami. Pinigai renginiui apmokėti bus paimti iš kvalifikacijos kėlimui ir mokymams skirtų miesto biudžeto lėšų.

Savivaldybė skelbia, kad išvažiuojamuoju posėdžiu pakrikštytame renginyje daugiausiai dėmesio bus skirta Vilniaus miesto vizijai, sostinės bendrajam planui, energetikai, transportui ir kitiems strateginiams klausimams.

Be miesto tarybos narių, į „Trasalį“ pakviesti savivaldybės bei jos padalinių vadovai, savivaldybės kontroliuojamų įmonių vadovybė bei verslo ir aukštųjų mokyklų atstovai.

Savivaldybė: jokios nakvynės apmokėtos nebuvo

Sostinės savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Irma Juškėnaitė DELFI teigė, kad už nė vieno tarybos nario nakvynę „Trasalyje“ nei penktadienį, nei šeštadienį savivaldybė nemokėjo. Be to, miesto valdžia esą apskritai atsisakė planų rengti dviejų dienų renginį su nakvyne – nutarta apsiriboti vienos diena.

„Tai yra vienos dienos renginys, šiandien baigiasi. Taigi jokių nakvynių nėra“, - sakė I. Juškėnaitė, pridurdama, kad galbūt kas nors iš miesto tarybos narių „Trasalyje“ ir nakvojo ar planuoja tai daryti, tačiau tokiu atveju susimokės iš asmeninių lėšų.

Pasak jos, netikslūs ir duomenys apie opozicijos boikotą: esą posėdyje dalyvauja visi miesto tarybos „tvarkiečiai“, išskyrus Gediminą Rudžionį, o konservatorius atstovauja trys šios frakcijos nariai – Algis Strelčiūnas, Birutė Galinienė bei Povilas Tamošauskas.

I. Juškėnaitės teigimu, visas šis renginys iš savivaldybės kišenės pareikalaus tik kiek daugiau nei 5 tūkst. litų. 850 Lt bus sumokėta už salės ir įrangos nuomą, kavos pertraukos miestui atsieis 500 Lt, o pietūs ir vakarienė - po 2 tūkst. Lt.

Savivaldybės atstovės teigimu, išvažiuojamasis posėdis panašesnis į seminarą: miesto valdžia aptarinėja strateginius klausimus, tačiau tarybos balsavimai nevyks.

Savivaldybės pateiktais duomenimis, „Trasalyje“ į posėdį susirinko apie 70 miesto politikų, valdininkų bei įmonių atstovų.