Šeštadienį LiCS tarybos posėdyje Vilniuje dalyvavęs A.Valinskas siūlė būsimiems bendražygiams nebijoti ir jau dabar kreiptis į TPP, kad jos nariai atvyktų koncertuoti rinkėjams.

„Visi skyriai turi nebijodami kreiptis paprašyti atvažiuoti ne tik partinę vadovybę, bet ir tuos žmones, kurie būdami bendroje partijoje, jie tikrai patraukia daugiau dėmesio ir suteikia ne tik politinių diskusijų atspalvį. Vienas iš gražiausių pavyzdžių ne pirmą kartą buvo vakar, kai Artūras Melianas, be visų kitų žmonių, padainuoti savo rinkėjams savo apygardoje pakvietė Ingą Valinskienę, kuri mielai tai padarė. Ir mes tai darysime visi“, –tvirtino iš pramogų verslo atėjęs politikas.

„Tikiu, kad kartais tuos rimtus politinius postulatus, teiginius kaip tik laikas atšviežinti dalykais, kuriais mes tikrai pasižymime“, – kalbėjo A. Valinskas.

Jis teigė, kad tai būtų "prisikėlėlių" indėlis į jų būsimą bendrą partiją su liberalcentristais.

„Šioje vietoje atiduodame visas savo turimas galimybes ne jums, mes dedame tai į bendrą katilą, ir tik bendras darbas galės padaryti taip, kad mes kalbėsime, ne kaip pereiti penkis procentus, o kaip nesurinkti mažiau dešimties“, – dėstė parlamentaras.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą, kad gautų vietų parlamente, partija per rinkimus turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų balsų.

Kaip vieną iš jo atėjimo į LiCS privalumų A.Valinskas minėjo ir savo drąsą kritikuoti aukščiausius šalies pareigūnus.

„Ne visos partijos, ypač liberalų, šiuo metu gali pasigirti savo gretose turėsiantys žmogų, ne vieną, gal porą, kurie nebijo sakyti teisybės, kokia ji skaudi bebūtų ir kokio aukšto lygio politikus ji beliestų“, – sakė TPP pirmininkas.

Itin didelio rezonanso sulaukė jo pernai pavasarį pasakyta frazė apie prezidentę Dalią Grybauskaitę. Šiai pareiškus, jog A.Valinskas kaip Seimo pirmininkas neteko visuomenės pasitikėjimo, šis valstybės vadovę pavadino įžeista boba.

Šeštadienį per LiCS tarybos posėdį „prisikėlėlių“ vadovas teigė, kad į partiją su juo turėtų ateiti apie 1,5 tūkst. naujų narių.

„Tie, kas liko iš tų deklaruotų 4 tūkstančių, liko tie, kurie net spardomi ir koliojami, liko tikrai idėjiškai palaikantys ir norintys dirbti. Jie prisidės savo galimybėmis“, – tikino A. Valinskas.

Pasak jo, TPP silpniausia vieta buvo ir tebėra partinės struktūros, administraciniai resursais. Būtent liberalcentristų resursais naujokai ir ketina pasinaudoti.

A. Valinskas apgailestavo, kad iš trijų liberalių partijų – LiCS, TPP ir Liberalų sąjūdžio– ketinimų sukurti vieną stiprią liberalią partiją įgyvendinamas tik planas minumum.

Nepaisant to, esą liberalcentristų ir „prisikėlėlių“ jungimasis sukėlė didelį susidomėjimą visuomenėje.

„Kiek buvo pranešimų apie V. Uspaskicho ir A. Paulausko susijungimą? Labai mažai, palyginti su tuo, kiek dabar kalbama apie mus. Skiriamos atskiros laidos televizijose, diskusijose, savaičių apžvalgose“, – teigė jis.

LiCS pirmininkas Algis Čaplikas ir TPP lyderis A.Valinskas rugsėjo 22 dieną pasirašė deklaraciją dėl partijų jungimosi. Ja sutarta siekti įgyvendinti Trečiojo kelio idėją.
Deklaracijoje numatyta, kad susijungusi partija vadinsis LiCS.

Planuojama, kad partijos turėtų baigti jungtis šių metų gruodį.

LiCS Vyriausiajai rinkimų komisijai deklaravo, kad praėjusių metų pabaigoje turėjo 4458 narius, TPP – 1155. A.Čapliko skaičiavimu, prieš ateinančius Seimo rinkimus susijungusi partija turėti vienyti apie 7000 žmonių.