ESFA vadovo teigimu, vykti į Naująją Zelandiją nebuvo ko.

"Komandiruotė neatitiko projekto iškeltų tikslų. Komandiruotė pati savaime kaip ir nebuvo reikalinga, nes projekto veiklos ir numatytų apmokyti darbuotojų skaičius buvo pasiektas iki komandiruotės pradžios", - sakė ESFA direktorius Povilas Česonis.

Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis tvirtino, kad šiuo metu atliekamas vidaus auditas dėl komandiruotės išlaidų pagrįstumo.

"Turėsime kompensuoti iš Ministro pirmininko tarnybos, taupyti toliau pinigus ir stengtis, kad iki metų pabaigos neviršytume to, kad mums skirta", - sakė jis.

Anot kanclerio, jeigu vidaus auditas nenustatys pažeidimų, nebus teisinio pagrindo reikalauti, kad G.Kazakevičius ir E.Rimkutė susimokėtų už kelionę. Audito išvadų laukiama spalio pradžioje.

Po skandalo dėl komandiruotės G.Kazakevičius pasiprašė grąžinamas į diplomatinę tarnybą.

Rugpjūtį kilo skandalas paaiškėjus, jog Ministro pirmininko tarnybos vicekanclerio G.Kazakevičiaus ir Strateginio valdymo departamento planavimo ir stebėsenos skyriaus vadovės E.Rimkutės išvyka į Naująją Zelandiją kainavo 30-40 tūkst. litų. Šioje maždaug 16 tūkst. kilometrų nuo Lietuvos esančioje šalyje Ministro pirmininko tarnybos kanceliarijos darbuotojai turėjo perimti valstybės valdymo patirtį.