Nors pastarųjų kelionės išlaidas apmokėjo kviečiančioji pusė, šis paskraidymas gerokai palengvino ir mokesčių mokėtojų kišenę. Savaitės išvykai iš Seimo rezervo lėšų buvo atseikėta per 12 tūkst. litų.

Didžiąją išlaidų dalį – per 10 tūkst. litų – sudarė kartu su Seimo atstovais į Indoneziją vykusiai vertėjai pirkti lėktuvo bilietai ir viešbutis. Dar beveik du tūkstančiai litų buvo sumokėta dienpinigių, taip pat pirktos vizos, draudimo paslaugos.

Konstitucinio teismo teisėjų kelionės išlaidas irgi apmokėjo renginio organizatoriai, tačiau mūsų šalies teismui teko sumokėti už draudimą, vizas. K.Urbaičiui taip pat buvo skirta 563 litai, o T.Birmontienei 513 litų dienpinigių.

„Indonezijos ir kitų šalių konstitucijos specialistai domėjosi Lietuvos patirtimi, jurisprudencija, susijusia su mirties bausmės panaikinimu, apkalta, socialinėmis žmogaus teisių garantijomis pasaulinės ekonomikos krizės metu”, – džiaugėsi Lietuvos konstitucinis teismas. Tuo tarpu Seimo pirmininkės patarėjas E.Rumbutis, paklaustas apie kelionės svarbą, nebuvo itin kalbus: „Sužinojome, kad ir musulmonai gali mėginti kurti demokratiją, ir jiems visai neblogai sekasi.”