Leidimus kurorto centrinėmis gatvėmis važiuoti sunkiasvoriam transportui Palangos savivaldybė išdavė praėjusį penktadienį baigiantis darbo dienai.
Atrakcionus vežantys vokiečiai skubėjo, nes nuo šeštadienio Palangoje buvę atrakcionai jau turėjo veikti Rygoje. Jeigu atrakcionų savininkai uždelstų vykdyti su latviais pasirašytą sutartį, jiems grėstų baudos.

Šeštadienį ryte ištuštėjusiame atrakcionų parke J.Basanavičiaus gatvėje liko stovėti tik du bendrovei „Leander LTU” priklausantys atrakcionai „Move it” ir „Octopussy”, kuriuos praėjusią savaitę areštavo Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas. Bet antstoliui aprašant areštuojamą olandų turtą bendrovei „Leander LTU” atstovaujanti advokatė Jelena Pališaitienė turto apraše pažymėjo, jog šie du atrakcionai nėra „Leander LTU” nuosavybė.

Tuo tarpu nukentėjusių vaikų tėvams atstovaujanti vilnietė advokatė Simona Selelionytė tikina, kad pavojingų įrenginių registre šie atrakcionai yra užregistruoti „Leander LTU” vardu. „Jei bandant paslėpti areštuojamą turtą buvo atlikti kokie nors notariniai sandoriai perleidžiant turtą, tokių patvirtinimų aš nemačiau”, – sakė S.Selelionytė.

Advokatė tvirtino iki šiol nesulaukusi jokio raštiško patvirtinimo, kad olandų atrakcionai ir jų veikla yra apdrausta 2 mln. eurų suma. „Telefonu man buvo pranešta, kad vokiečių draudikai žino apie įvykusią nelaimę ir yra pasiruošę nukentėjusiesiems sumokėti kompensacijas. Jei taip, gal nereikėtų ir jokių teismo procesų. Tačiau jokių tai patvirtinančių dokumentų nesulaukiau”, – sakė S.Selelionytė.