Neįprastos "prekės" paklausa mūsų krašto rinkoje įsitikino ir LŽ žurnalistas, internete įdėjęs panašų skelbimą. Į Arūnės vardu sukurtą elektroninio pašto dėžutę kas kelias minutes įkrisdavo po laišką. Daugelis į skelbimą atsiliepusių potencialių klientų domėjosi merginos išvaizda ir siūlė savo kainą. Didžiausia už nekaltybę siūlyta pinigų suma siekė 5,5 tūkst. litų. Tačiau buvo ir tokių, kuriems merginos nekaltybė atrodė verta tik 500 litų.

LŽ pirmiausia užkliuvo nekaltybę internete parduodančios Sateros skelbimas. Aštuoniolikmetė rašė ieškanti vyro, vertinančio nekaltybę ir už ją galinčio pasiūlyti solidžią pinigų sumą. Jauna panelė tvirtino esanti padori ir sportiška, aktyvi ir ištverminga.

Jis skelbėsi, kad yra natūralaus grožio ilgaplaukė. "Mano duomenys: 80-55-90. Parduosiu nekaltybę tam vyrui, kuris pasiūlys daugiausia (šypsenėlė) pinigų. Neketinu jų leisti pramogoms ar kitokioms užgaidoms. Taip susiklostė, kad abu mano tėvai sunkiai susirgo ir dabar uždirbtus pinigus leidžia vaistams, o man reikia lėšų naujiems mokslo metams" - skelbime galimus klientus graudino Satera ir pabrėžė toleruosianti bet kokio amžiaus vyrą.

Elektroniniu paštu gautas Sateros atsakymas šokiravo. "Pavėlavai", - trumpai informavo ji. Pasiteiravus, kokią pinigų sumą už nekaltybę atseikėjo ją pirkęs vyras, merginai nebuvo linkusi atvirauti. "Koks tau skirtumas...", - atrėžė ji.

Kai „Lietuvos žinios“ paskambino dar vienai nekaltybę parduodančiai merginai iš Ukmergės, atsiliepė jos motina. "Atleiskite, Giedrė šiuo metu dirba laukuose, prie šieno. Gal jai ką nors perduoti?" - paklausė ji. Su Giedre pavyko pasikalbėti tik kitą dieną. Paklausta, ar jos skelbimas dar tebegalioja, mergina nustebo. "Nieko nesuprantu. Jokio skelbimo nesu dėjusi ir tikrai tokiais dalykais neprekiauju", - pabrėžė ji.

Galiausiai paaiškėjo, kad nekaltos merginos, ieškančios "vyro arba vaikino, kuris būtų pirmasis ir už tai atsidėkotų pinigais", skelbimas buvo sugalvotas kerštaujančios kolegės.

Psichoterapeutė Rūta Bačiulytė perspėja, kad nekaltybę pardavusiai merginai visą gyvenimą gali tekti kentėti dėl jai ateityje kilsiančių psichologinių problemų. Ypač jei pirmojo akto metu buvo vartotas smurtas. Tokia patirtis gali lemti moters elgesį ir vėliau, jai sukūrus šeimą. "Tokios merginos pasąmonėje gali įsitvirtinti nuostata, kad sutuoktiniui verta atsiduoti tik už brangius kailinius ar kokią kitą dovaną. Intymiems santykiams tapus mainų objektu ateityje laukti kažko gero neverta", - tikino R.Bačiulytė. Toks iškreiptas požiūris, anot psichoterapeutės, gali sugriauti net ir pačią tvirčiausią santuoką.