Vėliau Seimas priėmė nutarimą dėl jos darbo minėtame Seimo komitete. Seime G.Šmigelskienė pakeitė į Europos Parlamentą išrinktą Gintarą Didžioką.

Jie abu į Seimą kandidatavo daugiamandatėje rinkimų apygardoje pagal Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos sąrašą, tačiau po rinkimų G.Didžiokas dirbo Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijoje.

Iš viso po rinkimų į Europos Parlamentą atsilaisvino 4 Seimo nario vietos, kurias užims pirmieji Seimo nario mandato negavę kandidatai daugiamandatėje rinkimų apygardoje pagal partijų sąrašą.

Tačiau galutinis naujųjų parlamentarų sąrašas iki šiol neaiškus. Konservatorių Vytautą Landsbergį galėjęs pakeisti Audronis Ažubalis mandato atsisakė.

Tuomet Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) mandatą pripažino konservatoriui Sauliui Nefui, bet pastarasis yra išvykęs į užsienį ir nežinia kada grįš. Jeigu S.Nefas norės atsisakyti gauto mandato, jis turės pats atvykti į VRK.

Į Europos Parlamentą išrinktą socialdemokratą Aloyzą Sakalą turėjo pakeisti Šiaulių meras Vytautas Juškus, bet jis jau pareiškė norą atsisakyti parlamentaro mandato.

Atsisakius mandato V.Juškui, teisę jį gauti įgis Vilniaus universiteto docentas Dobilas Kirvelis, kuris, kaip ir A.Sakalas, į Seimą kandidatavo A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos sąraše.

Liberaldemokratų frakcijos narį Rolandą Pavilionį turėtų pakeisti buvusi Seimo pirmininko Artūro Paulausko patarėja 41 metų Ilona Stulpinienė.

Ir R.Pavilionis, ir I.Stulpinienė į Seimą kandidatavo Naujosios sąjungos kandidatų sąraše, tačiau dabar I.Stulpinienė yra Liberalų ir centro sąjungos narė.

Pasak Seimo spaudos tarnybos pranešimo, likusių naujųjų Seimo narių priesaika planuojama liepos 5 dieną. Iš viso į Europos Parlamentą nuo Lietuvos buvo išrinkta 13 europarlamentarų.