„Kartu su ja iš naujo atrasdami susitelkimo ir vilties prasmę, keičiamės patys. Pasisemkime stiprybės, džiaugsmo, gerumo ir pasitikėjimo vieni kitais. Tegul viltinga Velykų diena suburia visus pabūti drauge, suteikia jėgų eiti pirmyn, stiprina vienybę ir artimo meilę!", – linki šalies vadovė.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė savo ruožtu linki, kad visi žodžiai, darbai ir bendravimas šildytų šalia esančiuosius.

„Nuoširdžiai linkiu, kad šilumą skleistų ne tik pavasario saulė ir bundanti žemė. Tegul mūsų žodžiai, mūsų darbai ir bendravimas sušildo mus supančius žmones, nes tai – vienintelis kelias, vedantis ir į asmens, ir į bendruomenės laimę", – sako I.Degutienė.

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius palinkėjo, kad „geroji Velykų žinia suteiktų šiandienės Lietuvos žmonėms dvasinių jėgų žengiant tiesos ir laisvės keliu".

„Nuoširdžiai sveikinu Jus šv. Velykų proga. Šiais Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių atminimo metais pagarbiai prisimename 1941 ir 1991 metų Lietuvos įvykius. Tikėjimas prisikėlusiu Kristumi palaikė ir stiprino mūsų tėvynainius, įkvėpė jiems drąsos ir vilties sunkių išbandymų metu", – teigia premjeras.

Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius sako, kad Velykos kalba ir apie Jėzaus Kristaus pergalę prieš mirtį, ir apie mūsų pergalę, „nes Jėzus kentėjo, mirė ir prisikėlė, kad mes turėtume gyvenimą".
„Būkite pasveikinti, Kristaus broliai ir seserys, švenčiantys paties didžiausio džiaugsmo, didžiausios pergalės žmonijos istorijoje atminimą. Niekas negali prilygti Kristaus prisikėlimo džiaugsmui, nes jis kalba, kad už mus yra sumokėta Dievo Avinėlio kraujo kaina ir dėl to esame pašaukti ne mirčiai, bet gyvenimui", - linki S.Tamkevičius.

Sekmadienį ir pirmadienį švenčiamos Velykos šiemet Vakarų krikščionims ir ortodoksams prasideda tą pačią dieną.