Pareiškėja teigia, kad prieš savaitę LNK „Žiniose“ buvo pranešta, jog R. Boreika pardavė savo patalpas Kaune ir gavo 6 mln. litų. Moteris pasipiktino, kad ji reportaže išvis nebuvo paminėta: „Šiame reportaže aš esu diskriminuojama dėl lyties, nes jame neteisingai ir nepagrįstai yra įvardytas vyriškos lyties asmuo už nesamus, tariamus pasiekimus bei laimėjimus ir nutylint tiesą būtent apie moteriškos lyties asmens pasiekimus bei laimėjimus“.

V.Boreikienė pareiškime paaiškino, kad dar būdama ištekėjusi už pirmojo sutuoktinio, privatizavo parduotuvę Kaune, vėliau ją pardavė ir už gautus pinigus įsigijo patalpas Vilniaus gatvėje. 2008-iais V. Boreikienė patalpas pardavė. Tai jos asmeninis turtas, į kurį R. Boreika neturįs jokių teisių.

Verslininkė pareiškime rašo, kad žiniasklaidoje buvo „pateikta žinomai neteisinga informacija, kurioje yra įvardyti vyro R. Boreikos gebėjimai plėtoti verslą, gauti iš to verslo pajamas, nutylint, kad realiai tas pajamas gavau aš, tai yra moteris, kad būtent moteris vystė verslą ir pasiekė tam tikrų pasiekimų, nepagrįstai ir neteisingai išaukština vyriškos lyties asmens pasiekimus ir sugebėjimus ir menkina moteriškos lyties asmens sugebėjimus, todėl žemina moterį ir jos įvaizdį visuomenėje, ir tai reiškia aiškią mano, kaip moters, diskriminaciją dėl lyties“.

Išgirdęs apie tokį V. Boreikienės pareiškimą LNK žinių tarnybos vadovas Rolandas Agintas DELFI sakė: „Jokiu būdu niekas nieko nediskriminuoja. Siužete buvo paminėta, kad turtas 3 metus priklausė V. Boreikienei ir po to buvo parduotas. Neketinome diskriminuoti jos dėl lyties“.

Paklausta apie tokį neįprastą pareiškimą, V. Boreikienė DELFI pakartojo, kad tai jos verslas, pradėtas dar iki vedybų su R. Boreika: „Aš tą verslą išvysčiau, o dabar paskelbiama esą R. Boreika viską padarė. Mane tai įžeidė ir įskaudino. Trūko kantrybė. Žinau, kas tai organizavo, bet jei įvardyčiau, užtampytų po teismus“.

V. Boreikienės manymu, jei, pavyzdžiui, Andriaus Kubiliaus žmona kokioje nors įmonėje grotų pirmuoju smuiku, jį iškart kas nors apkaltintų protegavimu ir kt. Pasak verslininkės, jos sutuoktinis juokauja, kad negalima vesti turtingų moterų.