"Mes (TS-LKD - ELTA) manome, kad Vilniuje mūsų meras yra pats tinkamiausias. Mūsų pasiūlymai tiek dėl šilumos ūkio pertvarkos, tiek dėl dėmesio kultūrai ir švietimui, tiek dėl Vilniaus finansinių problemų sprendimo susilaukė nemažai partnerių Vilniaus miesto savivaldybėje paramos, ir aš tikiu, kad dėl to bus susitarta. Manau, kad tai turi daryti savivaldybėje esantys partijos atstovai, o mes svarstysime tai partijos prezidiume", - ketvirtadienį "Žinių radijui" sakė A. Kubilius.

Vyriausybės vadovas, kalbėdamas apie situaciją Kauno miesto savivaldybėje, kur trečiadienį sudaryta koalicijos sutartis tarp TS-LKD, "Jaunosios Lietuvos", Tvarkos ir teisingumo partijų bei Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovų, o mero postą šiuo metu mero pareigas einantis konservatorius Andrius Kupčinskas greičiausia turės užleisti Tvarkos ir teisingumo partijos atstovei Aušrai Ručienei, jos buvo linkęs nesureikšminti, atkreipdamas į koalicijos partnerių sudarytą susitarimą taikyti miesto vadovų rotacijos principą.

"Vakar buvo pasirašytas susitarimas Kaune, kurį dar svarstysime partijos prezidiume. Tai susiklosčius tokioms aplinkybėms yra pasirinktas toks variantas, kad pradžioje mero postą užims A. Ručienė, A. Kupčinskas bus vicemeras, o po dvejų metų bus vykdoma politinė rotacija kaip ir Europos Parlamente ir tomis pozicijomis bus susikeičiama", - kalbėjo A. Kubilius.

ELTA primena, jog nauja valdančioji koalicija turės 23 narius (Kauno miesto taryboje dirba 41 politikas). Tvarka ir teisingumas vietoj partnerystės (šiuo metu ši frakcija remia dešiniųjų politinių jėgų koaliciją Kaune) renkasi aktyvią poziciją: naujoje taryboje taps valdančiosios koalicijos dalimi.

Tuo tarpu Vilniuje į mero postą yra siūlomas Seimo narys "tvarkietis" Almantas Petkus. Tokį susitarimą pasiekė Tvarkos ir teisingumo pirmininkas Rolandas Paksas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų Aljanso koalicijos "Valdemaro Tomaševskio blokas" lyderis Valdemaras Tomaševskis.

Per savivaldos rinkimus V. Tomaševskio blokas gavo 11 mandatų, o "tvarkiečiai" - 5. Vilniaus miesto tarybą sudaro 51 narys.