"Manau, kad socialdemokratai, kuriems pagal kvotą priklauso šis postas, galėjo ieškoti ir geresnio pasirinkimo iš platesnio tarpo frakcijos narių", - Eltai sakė šio komiteto narys liberalcentristas Kęstutis Glaveckas.

Į Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigas buvo taip pat siūlomos socialdemokratų Vytauto Saulio ir Arturo Plokšto kandidatūros.

Viena vertus, K. Glaveckas pripažino, jog socialdemokratas B. Bradauskas yra vienas iš nedaugelio komiteto narių, baigusių ekonomikos mokslus, tačiau, kita vertus, pasak K. Glavecko, B. Bradausko vojažai į Baltarusiją "labai negražiai atrodo" ir neprideda minėtam parlamentarui solidumo.

Socialdemokratas B. Bradauskas bei dar trys jo kolegos iš Socialdemokratų frakcijos - Vytautas Einoris, Vydas Baravykas ir Lietuvos rusų sąjungos atstovas Vladimiras Orechovas - ypač pagarsėjo praėjusių metų rudenį, kai nuvykę į Baltarusiją liaupsino Prezidento Aleksandro Lukašenkos režimą, čia pat kritikuodami Lietuvos valdžią. Apsilankęs Baltarusijos kolūkyje B. Bradauskas tąkart gyrė šios šalies žemės ūkį ir pareiškė, kad iš Lietuvos kaimynai galėtų pasimokyti nebent kaip griauti kolūkius.

Visi minėti socialdemokratai, žiniasklaidoje buvę praminti "keturiais komunarais", priklauso parlamentinei Gerų kaimynystės ryšių su Baltarusija grupei, B. Bradauskas yra šios grupės pirmininkas.

Socialdemokratų sprendimas paskirti vadovauti strateginiam Seimo komitetui būtent B. Bradauską nustebino ir Seimo konservatorių frakcijos vadovą Andrių Kubilių.

"Man gana keistas toks sprendimas, nes poną B. Bradauską iki šiol daugiau pažinojome kaip gamtosaugos specialistą, kaip eksministrą, o kokia jo išmintis finansų valdyme man nėra iki galo aišku. Be abejo, tokį socdemų pasirinkimą galima pripažinti kaip įrodymą, kad socdemai nelabai turi specialistų finansų srityje", - teigė A. Kubilius.

B. Bradauskas 1994-1996 metais buvo aplinkos apsaugos ministras.

Pasak A. Kubiliaus, galima tik spėlioti, ar B. Bradauskui komiteto pirmininko postas "duodamas kaip tik tam, kad jis daugiau nevažinėtų Baltarusijon, arba socialdemokratų vadovams visiškai nerūpi B. Bradausko buvę vojažai kaimyninėn šalin".

Pats B. Bradauskas dienraščiui "Lietuvos rytas" teigė, jog frakcijos sprendimą siūlyti skirti jį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku, matyt, lėmė ligšiolinė jo darbo patirtis.

"Nemažai metų dirbau Vilniaus miesto finansų skyriuje, buvau jo vedėjas. Esu finansininkas ir šį bei tą šioje srityje išmanau", - dienraščiui sakė B. Bradauskas.

Jeigu Seimo Biudžeto ir finansų komitetas pritartų socialdemokratų pasiūlytai kandidatūrai, jau po savaitės, kitą antradienį, Seimas galėtų balsuoti dėl B. Bradausko paskyrimo.