D. Kreivį į ministrų kabinetą yra delegavę konservatoriai-krikdemai, G. Kazlauską – Tautos prisikėlimo partija. Manoma, kad pajudinus šį ministrą, subyrėtų valdančioji koalicija, kurią sudaro konservatoriai, liberalai, liberalcentristai ir „prisikėlėliai“ ir kuri Seime šiuo metu turi 72 balsus.

„Jau anksčiau minėjau, kad Aplinkos ministerija nėra dirbanti efektyviai, mano nuomonė išliko nepasikeitusi, tad kol kas nėra ką ir pridurti“, - Trakuose sakė šalies vadovė.

Priminus, kad pasitraukus Tautos prisikėlimo partijai, galėtų sugriūti ministrų kabinetas ir valdanti dauguma, D. Grybauskaitė sakė už premjerą negalinti kalbėti, tačiau jis esą turi teisę daryti sprendimus kaip koalicijos vadovas.

Kalbėdamas apie ūkio ministro D. Kreivio atsistatydinimą šalies vadovė pabrėžė, kad šioje situacijoje laimėtojų nėra, tik išreiškė viltį, kad ateityje politikų skaidrumas abejonių nekels.

„Aš manau, kad čia laimėtojų nėra. Kai tokios situacijos (susiklosto – DELFI) valstybėje, tai yra iš tiesų politinė problema visiems. Norėčiau, kad tokie pavyzdžiai nesikartotų, kad skaidrumas, ypač politikų, būtų užtikrintas, kad nekeltų abejonių ir tiesiog yra kaip yra“, - teigė D. Grybauskaitė.

Pasiteiravus, kaip vertina tai, jog premjeras Andrius Kubilius nenustoja ginti ūkio ministro D. Kreivio, abejoja etikos sargų išvadomis bei delsia įteikti ministro atsistatydinimo prašymą, D. Grybauskaitė nuo vertinimų susilaikė.

„Aš tikrai nenorėčiau vertinti šitoje situacijoje nei premjero, nei kitų pareigūnų. Yra konkretūs faktai, yra sprendimai, pirmadienį mes turime tradicinį darbinį susitikimą su premjeru ir apie tai šnekėsime“, - teigė prezidentė.