„Mes šiandien aptarėme, kad maksimalus koalicijos skaičius yra 141, nes daugiau Seimo narių nėra. Taigi ribą mes jau turime. Yra trys keturi žmonės, kurie gali ne tik šalia palaikyti koalicijos darbą, bet ir įsilieti į valdančiąją daugumą. Kurią frakciją, matyt, dar būtų anksti kalbėti“, – po tradicinių koalicijos pusryčių trečiadienį žurnalistams sakė Tautos prisikėlimo partijos lyderis Arūnas Valinskas.

Jo teigimu, per kovą turėtų paaiškėti viena arba dvi pavardės tų, kurie nuspręs prisišlieti prie valdančiųjų.
Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pavaduotojas Algis Čaplikas taip pat sakė, kad yra valdančiosios koalicijos plėtros planų.

„Mes aptarėme, kad perspektyvų plėstis koalicijai dar yra. Yra signalų, kad mes galime dar paaugti“, – teigė jis.

„Mes aptarėme, kad perspektyvų plėstis koalicijai dar yra. Yra signalų, kad mes galime dar paaugti“, – teigė jis.

Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas Erikas Tamašauskas teigė nežinąs, kokių frakcijų nariai galėtų perbėgti į valdančiąją koaliciją.

Tiki, kad interpeliacija nepavyks

Valdančiųjų atstovai sutartinai tvirtino, kad ketvirtadienį interpeliacija energetikos ministrui Arvydui Sekmokui nepavyks.

„Aš manau, kad koalicija atsilaikys“, – sakė A. Čaplikas.

A. Valinskas koalicijos tvirtybė taip pat neabejojo: „Kalbant apie galimas interpeliacijas Vyriausybei, aš manau, kad visi taškai bus sudėlioti rytoj, kai tikrai nepavyks interpeliacija A. Sekmokui. Galbūt tai šiek tiek atvėsins opozicijos įkarštį dirbti destruktyviai“.

Valdančiųjų atstovai tvirtino, kad kol kas apie galimą kandidatą į ūkio ministrus nekalbėjo.

Valdančiąją koaliciją, kuri dirba nuo 2008 m. pabaigos, sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjunga, Tautos prisikėlimo partija.

Jai priklauso 71 Seimo narys iš 141.