"Tikrai norėtumėme, kad Vilniaus miestui vadovautų asmenys, neturintys praeities dėmių ir nebūtų vertinami kontroversiškai", - Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Vis dėlto jis tiesiogiai neminėjo Artūro Zuoko, kuris 2008 metais nuteistas dėl bandymo papirkti tarybos narį. Šio politiko suburta koalicija laimėjo daugiausia balsų rinkimuose į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.

A.Kubiliaus nuomone, dabartinis Vilniaus meras konservatorius Raimundas Alekna jau įrodė turintis tinkamą kvalifikaciją vadovauti Vilniui.

Kalbėdamas apie bendradarbiavimą su Lietuvos lenkų rinkimų akcija, A.Kubilius teigė, kad su jais reikėtų nuosekliai aiškintis dėl miestui svarbių klausimų.

"Su Lenkų rinkimų akcija, su kuria iki šiol buvome koalicijoje, reikėtų nuosekliai aiškintis. Lenkų rinkimų akciją vienija jų požiūris į tautinių mažumų reikalus, į švietimo reikalus. Bet ar jie visi turi bendrą požiūrį į šilumos reikalus, kitus svarbius ūkinius dalykus? Tuos dalykus reikia racionaliai ir argumentuotai susitarti", - kalbėjo ministras pirmininkas.

Per sekmadienį vykusius rinkimus A.Zuoko koalicija Vilniuje iškovojo 12 mandatų, Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų Aljanso koalicija gavo 11 vietų, Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai - 10. Po jų rikiuojasi Darbo partija su aštuoniais mandatais, po penkias vietas iškovoję socialdemokratai ir partija "Tvarka ir teisingumas".

Iš viso Vilniaus miesto savivaldybės taryboje dirba 51 politikas.