"Kompiuteris išmušė labai lengvai trijų partijų, t.y. A.Zuoko, lenkų ir konservatorių, pavadinimus, bet kai pradedame dėlioti, galime apsieiti ir be konservatorių", - pirmadienį per spaudos konferenciją sakė V.Uspaskichas.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, sostinėje A.Zuoko ir Vilniaus koalicija sekmadienį per savivaldos rinkimus iškovojo 12 mandatų iš 51, Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų Aljanso koalicija "Valdemaro Tomaševskio blokas" - 11, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai - 10, Socialdemokratų partija ir partija "Tvarka ir teisingumas" - po 5 mandatus.

V.Uspaskichas tvirtino nelabai pažįstantys V.Tomaševskio bloko kandidatų į merus, tačiau stipriu kandidatu vadovauti sostinei jis pavadino A.Zuoką.

"Turbūt sunkiai klostytųsi situacija su konservatoriais, bet R.Alekna (dabartinis meras Raimundas Alekna - BNS) man nieko sau atrodo", - svarstė "darbiečių" lyderis.

Savo galimybėmis tapti Vilniaus meru V.Uspaskichas abejojo.

"Kaip aš suprantu, manęs jie nesiūlys, nes šitoje daugumoje mes būtume mažesnieji broliai, (...) bet aš su mielu noru eičiau", - tvirtino politikas.

"Aš pasakiau teoriją, bet ta teorija sunkiai išsipildys todėl, kad Vilniuje per daug yra įvairių interesų. Aš neabejoju, kad ne tik komandos tarpusavyje bandys derėtis (...), aš galvoju, kad prasidės ir tų tarybos narių bėgiojimai (...), todėl net sunku ką nors nuspėti", - kalbėjo Darbo partijos vadovas.

Jis kalbėjo, kad partija savivaldos rinkimų rezultatais patenkinta.

"Tokie rezultatai mus džiugina, bet nevisiškai tiek, kiek mes norėjome", - kalbėjo europarlamentaras.

"Džiugina labai geras mūsų partijos pasirodymas Vilniuje ir tikimės, kad pradėsime konsultacijas, ir beveik neabejoju, kad turėsime būti valdančiojoje daugumoje", - tvirtino V.Uspaskichas.

Merų postų "darbiečių" vadovas tikisi Širvintose, Kėdainiuose, Zarasuose. Anot jo, neblogai dabar atrodo partijos rezultatai Telšiuose, Jurbarke, Raseiniuose.

Darbo partija, pasak Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovo Zenono Vaigausko, per sekmadienį vykusius savivaldybių tarybų rinkimus iškovojo 165 mandatus. VRK duomenimis, "darbiečiai" per ankstesnius savivaldos rinkimus sulaukė 6,37 proc. rinkėjų palaikymo ir gavo 111 mandatų.