41 metų R.Biliūnienė – tikra „Bėdų turgaus” herojė. Neapsikentusi sutuoktinio smurto, nuolat skaičiuojamų vaikų kąsnių, moteris išėjo iš namų ir, paėmusi paskolą iš banko, nusipirko namelį Linkuvoje bei už minimalią algą įsidarbino Pakruojo socialinės rūpybos centre. Šeima laiko karvę, kelias kiaules, turi daržą, nuomoja žemės ganykloms, gauna socialines pašalpas ir vargais negalais suduria galą su galu. Tačiau apipuvusio namelio remontui pinigų nelieka.

Gruodį laidoje „Bėdų turgus” buvo paskelbta, kad viena įmonė sutiko išvedžioti elektrą, kita skyrė 5 kietmetrius pušinių rąstų, trečia tą medieną pažadėjo paruošti ir sukloti grindis. R.Biliūnienės istorija sujaudino kelių privačių įmonių darbuotojus ir jie paaukojo 8 tūkstančius litų. Pinigai turėjo būti išleisti betonui, ant kurio būtų galima kloti grindis.

Tad po Naujųjų metų Pakruojo socialinės rūpybos skyrius pranešė, kad pašalpa šešių vaikų motinai nepriklausanti. Anot valstybės tarnautojų, R.Biliūnienė turinti pajamų – televizijoje gavusi 8 tūkstančius litų labdaros. Pašalpų R.Biliūnienei valstybė nemokės nuo sausio iki kovo.
Malkas irgi teks pirkti už „Bėdų turgaus” paaukotus pinigus. Dar po trijų mėnesių socialinė pašalpa turėtų būti mokama, jei į R.Biliūnienės sąskaitą vėl neįplauks piniginių aukų.

Kaip dienraščiui paaiškino Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos viešųjų ryšių skyriaus specialistas Marius Petrauskas, „R.Biliūnienei nebus paskirta socialinė pašalpa sausį, vasarį ir kovą, kai bus vertinamos jos trijų praėjusių mėnesių pajamos jau su gauta labdara.”