Lietuvos piliečiai, esantys didžiuosiuose Egipto miestuose ir laikinai atvykę į Egiptą, esant galimybių saugiai keliauti, turėtų išvykti iš Egipto komerciniu transportu.

Lietuvos ambasadorius Egipte Dainius Junevičius BNS sakė, kad apie Lietuvos piliečių evakuaciją nėra galvojama.

"Apie evakuaciją negalvojama (...) Dauguma Lietuvos piliečių yra turistai, taigi artimiausiu metu su turistinėmis bendrovėmis bus tariamasi dėl veiksmų", - sakė ambasadorius.

Anot jo, pagrindinė siūlymo nevykti į Egiptą priežastis - keli plėšimo atvejai Hurgadoje ir Šarm El Šeiche, nepatvirtintais duomenimis, užfiksuoti sekmadienį ryte. Ambasadoriaus teigimu, jų metu nei vienas Europos Sąjungos pilietis nenukentėjo.

"Didžiausi pavojai - saugumo policijos nebuvimas ir plėšikavimas", - sakė ambasadorius. Visgi, anot jo, plėšikavimų skaičius Egipte turėtų mažėti, nes gaunama žinių, jog protestų vietose daugėja kariuomenės.

Televizijos “Al Jazeera” bloge rašoma, kad į kurortinį miestą Šarm el Šeichą, esantį Sinajaus pusiasalyje saugumui užtikrinti įvesti armijos padaliniai, rašo lenta.ru. Tačiau kol kas kurorte ramu, žmonės tik skuba įsigyti maisto produktų ir vandens.

Anot URM, turistai Raudonosios jūros pakrantės kurortuose turėtų laikytis kelionių organizatorių ar jų atstovų rekomendacijų, nuo ekskursijų už kurortų ribų griežtai susilaikyti. Kelionių organizatoriai, pasak ministerijos, neturėtų vežti naujų turistų į Egiptą.

Lietuvos piliečiai, į šalį atvykę savarankiškai, kviečiami registruotis visą parą Užsienio reikalų ministerijoje arba Lietuvos ambasadoje Egipte.

Lietuvos ambasada Egipte informacijos, kad per neramumus būtų nukentėję Lietuvos piliečiai, neturi.

Masiniai protestai prieš autoritarinį prezidento Hosni Mubarako Egipte valdymą nesiliauja jau beveik savaitę. Per juos, kaip teigiama, jau žuvo apie pusantro šimto žmonių.