Teisingumo ministras Remigijus Šimašius pranešė pirmadienį ketinantis pristatyti Vyriausybės nariams galimus sprendimus įgyvendinant Strasbūro teismo sprendimą Rolando Pakso byloje, jis sakė siūlysiantis svarstyti galimybę į darbą įtraukti ir parlamentą.

Strasbūre įsikūręs tarptautinis teismas praėjusį ketvirtadienį paskelbė, jog Lietuva pažeidė Europos žmogaus teisių konvenciją, uždrausdama R.Paksui visą gyvenimą būti renkamam į parlamentą.

Europos Žmogaus Teisių Teismas pareiškė, kad įstatyme įtvirtintas "nuolatinis" ir "neatšaukiamas" draudimas yra neproporcingas.
Teisės ekspertai kol kas neturi bendros nuomonės, ar po Strasbūro teismo sprendimo reikės keisti Konstituciją.

Svarstoma, kad po šios bylos turi būti nustatytas laiko limitas, kuriam pasibaigus per apkaltą pašalintas asmuo vėl galėtų būti renkamas į parlamentą. Nuo laiko limito priklausytų, ar R.Paksas galės dalyvauti jau kituose rinkimuose į Seimą.

Diskusijų objektu turėtų būti klausimas, ar toks asmuo galėtų eiti kitas pareigas, pavyzdžiui, prezidento, ministro ar žemesnius postus, kur reikalinga priesaika.

18 val. BTV laidoje "Karštas vakaras" - Seimo nariai S.Pečeliūnas, R.Žemaitaitis, Vyriausybės atstovė EŽT teisme E.Baltutytė, politologai.