Iš dešimties Vyriausybės vadovo politinių patarėjų būrio, drauge su A.Kubiliumi aktyviai kibusių į darbus 2009 metų pradžioje, šeši pasuko kitais keliais. Premjeras netrukus gali netekti ir septintojo patarėjo.
Pastaroji "netektis" - neseniai Vilniaus meru tapusio Raimundo Aleknos pasitraukimas. Ar patarinėti A.Kubiliui atsisakys užsienio politikos klausimus kuruojantis Rytis Martikonis, prieš Kalėdas paskirtas į aukštą postą Europos Komisijoje, dar nežinoma. A.Kubilius teigė kol kas jokio prašymo iš R.Martikonio negavęs. Šiuo metu ministras pirmininkas turi aštuonis patarėjus.

Po metų bendro darbo pirmasis premjero komandą paliko patarėjas ryšiams su visuomene aktorius ir žurnalistas Ridas Jasiulionis. Faktinis ministro pirmininko atstovas spaudai neretai sulaukdavo priekaištų dėl negebėjimo visuomenei išaiškinti Vyriausybės sprendimų, o tai kenkė pačiam premjerui. Tuo pat metu iš žiniasklaidos patarinėti A.Kubiliui politikos klausimais atėjo Virgis Valentinavičius. 2010-ųjų sausį pasitraukė A.Kubiliaus patarėja socialiniais klausimais Amerikos lietuvė Skirma Kondrotas. Moteris buvo paskirta Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos viceministre. Balandį apie savo pasitraukimą pranešė kitas premjero patarėjas, Saulėlydžio komisijos pirmininkas Valentinas Milaknis. Baigiantis vasarai patarėjo aplinkosaugos ir žemės ūkio klausimais pareigų atsisakė Arvydas Basiulis. Jis pasirinko darbą Valstybinės augalininkystės tarnyboje. Spalį A.Kubiliaus patarėja užsienio politikos klausimais Loreta Zakarevičienė buvo paskirta Lietuvos ambasadore Lenkijoje. Ją pakeitė R.Martikonis.


Tuo metu premjeras A. Kubilius nesutiko, kad sumažėjęs pagalbininkų būrys gali turėti įtakos darbų kokybei. "Jei skubiai prireikia kokio nors eksperto ar siauro profilio specialisto žinių, visada galima pasikliauti Ministro pirmininko tarnybos ir ministerijų specialistais", - sakė A.Kubilius.