Parlamentarės teigimu, reikėtų svarstyti, ar toks kryžiaus žygis prieš Seimo narius neprieštarauja Lietuvos Konstitucijai, taip pat ir Bažnyčios misijai taikyti, o ne skaldyti skirtingai mąstančiuosius.

"Esu tikintis žmogus, tačiau turiu savo nuomonę ir nuostatas, pagaliau atstovauju rinkėjams, kurie nebūtinai yra tikintys", - sako D. Kuodytė.

Teigiama, kad bus skelbiamos pavardės tų, kurie blogai balsuos dėl abortų draudimo, dėl pagalbinio apvaisinimo įstatymo.

"Deja, tai jau ne tik dalyvavimas politikoje, siekiant paveikti sprendimus. Kas galėtų paneigti, kad atsiras manančių, jog tai - kvietimas veikti. Kita vertus, nereikėtų pamiršti, kad nebuvo gėdos stulpų kunigams, kurie klausėsi išpažinčių, o paskui jas atpasakodavo KGB. O gal be reikalo? Juk tai irgi bendrojo gėrio, tiesos, moralės klausimas", - sako D. Kuodytė.

Ji tiki, kad bent prieš Šv. Kalėdas prisiminsime apie pagarbą vieni kitiems, savąją misiją, įvertinsime būdus, kaip siekiame jos įgyvendinimo.

DELFI primena, kad Lietuvos bažnyčių skelbimo lentose gali būti imti viešinti politikai, kurie priimant įstatymus Seime balsuos priešingai Katalikų bažnyčios pozicijai. Apie tokius svarstymus užsiminė Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, komentuodamas Panevėžio vyskupo Jono Kaunecko raginimus savivaldos rinkimuose nebalsuoti už tų partijų kandidatus, kurių atstovai Seime ignoravo Lietuvos vyskupų konferencijos prašymą nepriimti pataisų dėl alkoholio akcizo mažinimo ir prekybos laiko pailginimo.


Penktadienį 18 val. BTV laidoje „Karštas vakaras" apie tai diskuos parlamentarė Dalia Kuodytė, kunigas Andrius Narbekovas, MRU profesorius Andrius Bielskis, apžvalgininkas Tomas Viluckas.