"Žmogiškai ir pilietiškai jautrus, principingas ir nebijantis viešai išreikšti savo nuomonės, jis jau daugelį metų naudoja savo ekspertines teisės ir žmogaus teisių žinias, kovodamas prieš teisinės ir žmogaus teises gerbiančios valstybės principų laužymą, kviesdamas piliečius bendram darbui Lietuvos labui, gindamas labiausiai pažeidžiamų visuomenės narių teises", - pranešime cituojamas ŽTSI direktorius Henrikas Mickevičius.

ŽTSI šį apdovanojimą įsteigė 2006-aisiais. Žmogaus teisių šaukliu skelbiamas asmuo, kuris einamaisiais metais ar ilgamečiu savo darbu labiausiai nusipelnė bei pasižymėjo ginant žmogaus teises, pranešė institutas.

K.Čilinskas buvo išrinktas į Seimą, yra dirbęs Vyriausybės kancleriu, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nariu, Seimo Žmogaus teisių komiteto patarėju. Jis yra Nepartinio demokratinio judėjimo steigėjas.

Anksčiau Žmogaus teisių šauklio apdovanojimus gavo - atlyginimų "vokeliuose" problemą iškėlusi Dalia Budrevičienė, Lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė, teisininkė Liudvika Meškauskaitė, buvusi Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė.