Tiktai pradėjus domėtis, kodėl iš Lietuvos elektrinės Elektrėnuose vadovų ištrenktas Laimonas Lukočius vadovauja šią bendrovę kontroliuojančiam „Lietuvos energijos” padaliniui, pastarosios įmonės vadovybė pažadėjo jį pašalinti iš šių pareigų.

Įtakingo konservatoriaus parlamentaro Arvydo Vidžiūno pusbroliui darbuotis netrukdė netgi ir tai, kad prieš keturias savaites jo vadovavimą Kruonio hidroakumuliacinei elektrinei (HAE) „Lietuvos energija” įvertino itin neigiamai.

Negana to, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) prieš dvi savaites pradėjo ikiteisminį tyrimą. Įtariama, kad elektrinėje vyko nusikaltimai valstybės tarnybai.

Pirmadienį vakare, atidėliojęs visą dieną, „Lietuvos energijos” vadovas Aloyzas Koryzna „Lietuvos rytui” atsiuntė tokį komentarą apie savo pavaldinį: „Šis klausimas sprendžiamas pirmadienį L.Lukočiui po ligos grįžus į darbą. Su juo darbo santykiai „Lietuvos energijoje” nebus tęsiami. Jie bus nutraukti Darbo kodekse numatyta tvarka.”

Tuo metu, kol L.Lukočius neva dėl ligos nebuvo atleistas iš „Lietuvos energijos”, jis buvo sparčiai šluojamas iš postų Lietuvos elektrinėje.

Liepos 19 dieną jis buvo išmestas iš generalinio direktoriaus posto, o praėjusį penktadienį jo neliko ir elektrinės valdyboje.