"Prievolė gerbti savo valstybę ir jos simbolius, mano manymu, yra labai svarbi, ir aš nematyčiau čia kažko blogo. Atsainus požiūris, kurį kartais tekdavo matyti kai kurių politikų siūlymuose, kad pagarba valstybei ir jos simboliams yra tiesiog asmens reikalas ir valstybė nesiruošia nieko daryti, nemanau, kad tai būdavo geras požiūris", - sakė A. Kubilius ketvirtadienį "Žinių radijui".

Apie tai, kokio dydžio baudos turėtų būti skiriamos pažeidėjams, Premjeras sako nesiimantis spręsti.

Siūlymus didinti baudas už Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimus įregistravo liberalcentristas Valdemaras Valkiūnas.

Dabar Administracinių teisės pažeidimų kodeksas įmonėms ir gyventojams už tokį pažeidimą numato įspėjimą arba baudą nuo 10 iki 30 litų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams - nuo 30 iki 60 litų. Pakartotinai pažeidus valstybės vėliavos iškėlimo tvarką bauda įmonėms ir gyventojams didėja nuo 30 iki 60 litų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams - nuo 60 iki 120 litų.

V. Valkiūnas siūlo, kad minimali bauda valstybės švenčių dienomis neiškėlus vėliavos valstybės ir savivaldybių įstaigoms padidėtų iki 400 litų, o maksimali, už pakartotinį pažeidimą, gyvenamųjų namų savininkams ir įmonėms padidėtų iki 400 litų, valstybės ir savivaldybių įstaigoms - iki 600 litų.


18 val. BTV laidoje "Karštas vakaras" apie tai diskutuos Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos pirmininkas Julius Panka ir filosofė Dr. Nida Vasiliauskaitė.