„Tikrai nežinau, ką liberalai apie tai mano, nes jie šiuo klausimu neturėjo jokio pasitarimo, bet bendra nuostata, mano galva, yra ta, kad norint geriau gyventi, reikia daugiau dirbti. Todėl nemanau, kad papildomos poilsio dienos būtų papildomas postūmis Lietuvos ekonomikai“, – žurnalistams pirmadienį sakė E. Masiulis.

Seimas tai numatančias Darbo kodekso pataisas pradėjo nagrinėti skubos tvarka, kad spėtų laisvadieniu skelbti jau šias Kūčias.

Šių pataisų iniciatoriai socialdemokratai siūlo Kūčias ne darbo diena skelbti šį statusą atimant iš kurios nors kitos šventinės ne darbo dienos arba tiesiog ją atidirbti savaitgalį.

Šiuo metu Darbo kodekse numatyta keturiolika švenčių dienų, per kurias įmonėse, įstaigose ir organizacijose nedirbama: sausio 1-oji – Naujieji metai, Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena, Kovo 11-oji – Nepriklausomybės atkūrimo diena, sekmadienį ir pirmadienį švenčiamos krikščionių Velykos (pagal vakarietišką tradiciją), gegužės 1-oji – Tarptautinė darbo diena, pirmas gegužės ir birželio sekmadieniai – Motinos bei Tėvo dienos, birželio 24-oji – Rasos ir Joninės, liepos 6-oji – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena, rugpjūčio 15-oji – Žolinė, lapkričio 1-oji – Visų Šventųjų diena, gruodžio 25-oji ir 26-oji – Kalėdos.

Tiesa, su savaitgaliais sutampančios šventinės ne darbo dienos nebeperkeliamos į artimiausią darbo dieną.


Pirmadienį 18 val. BTV laidoje "Karštas vakaras" apie tai diskutuos verslo ir porofsąjungų lyderiai.