Tam, kad visa tai praneštų, politikas sukvietė spaudos konferenciją viename sostinės viešbutyje. Prie įėjimo būriavosi keliasdešimt judėjimo „Taip“ simbolika pasidabinusių jaunuolių, su saulėgrąžomis rankose.

Atėjus spaudos konferencijos laikui A.Zuokas dirsčiojo į laikrodį, žurnalistų susirinko mažai, dvi televizijos atsiuntė tik savo operatorius be reporterių. Apie didesnius lūkesčius bylojo pilni taurių su sultimis padėklai. Paklaustas, ar optimizmo dėl „Taip“ sėkmės nesmukdo parodytas menkas dėmesys, A.Zuokas atsakė: „Džiaugiuosi tiek, kiek mes jo turime.“

Drąsinasi apklausomis

Jis sako, kad turi receptų, kaip šilumos kainą sumažinti bent 20 proc., atsikratyti skolų kupros. Kvočiamas detaliau, politikas aiškina, kad kai jis vadovavo miestui, šiluma buvo du kartus pigesnė. „Turime patirties, žinome, kaip tai daryti“, - sako jis, o miesto skolų vienu iš mažinimo šaltiniu vadina vilniečių pajamų mokestį, kurio surenkama apie 800 mln. Lt, o miesto kišenėje lieka tik apie 40 proc., tad derėtų siekti didesnio procento.

A. Zuokas sako tikįs apklausomis, kurios rodo, jog daugiau kaip 30 proc. sostinės gyventojų rinktų jį į mero postą, jei rinkimai būtų tiesioginiai. Viena bėda – tiesioginių mero rinkimų nebus. Bet ir ši problema „Taip“ judėjimo vedliui neatrodo problema. Pasak jo, iš esmės savivaldos rinkimai yra mero, nes prie balsadėžių ateinančių žmonių pasirinkimą lemia vizija, kas turėtų būti miesto vadovu.

Toliau, pasak A.Zuoko, svarbu mero komanda. Čia A. Zuokas vėl persikelia į atsiminimus, kai meravo ir turėjo jį palaikančią komandą. Su kuo galėtų suremti pečius po rinkimų, politikas kol kas neatsako. „Geriausiai būtų, kad nereikėtų su niekuo sudaryti koalicijų“, - sako jis, tačiau priduria, kad jei reikės koalicijos, bent jau kuo mažesnės. Klausiamas, ar galėtų dirbti su buvusiais bendražygiais liberalais, A.Zuokas tikina, kad kol kas jokių preferencijų neturi. „Išankstinės nuostatos dažnai būna labai apsimestinės“, - sako jis.

Ž.Šilgalį priims, jei gerai šoks

O kokios „Taip“ judėjimo nuostatos? Pasak A.Zuoko, jos įvairios - tarp „Taip“ judėjimo yra skirtingų ideologijų ir požiūrių žmonės, kuriuos buria noras „susivienyti į Zuoko koaliciją ir tarnauti miestui“.
Tarnauti jau panoro apie 60 judėjimo „Taip“ narių, vilniečių. A.Zuokas pabrėžia, kad tai nepartiniai, nepriklausomi kandidatai, daug vilniečių įvertintų – Šv. Kristoforo nominacijos laureatų. A.Zuokas paberia ir pavyzdžių: Daina Urbonavičienė – kultūrininkė, Gediminas Daubaras – tremtinių atstovas, kino žmogus, užupietis Evaldas Kubilius, Šv. Kristoforo nominacijos laureatė Jūratė Stauskaitė, jaunimo organizacijų atstovai Miroslavas Monkevičius ir Edgaras Stanišauskas.

Tarp „Taip“ aktyvistų yra ir buvę liberalcentristai Algimantas Vakarinas, Kęstutis Nėnius ir Valdas Klimantavičius.

A.Zuokas patikina, kad jo žmonos, parlamentarė Agnės Zuokienės sąraše nebus, o liberalcentristus palikęs ir televizijos šokių projekte dalyvaujančio Žilvino Šilgalio kol kas nėra. Jei Ž.Šilgalis pareikš norą, tuomet jo kandidatūra bus svarstoma. A.Zuokas juokavo, kad jei labai gerai šoks, šansų turi: „Jei nebus pirmas, reikės labai gerai pagalvoti, nes mums reikia pačių geriausių specialistų ir profesionalų.“
Pavieniai judėjimo kandidatai, kurie surinks pakankamai rinkėjų parašų vėliau apsijungs į bendrą kandidatų sąrašą, kurį patys reitinguos.

Iš 100 atrinko 60

Paklaustas, kuo jis skiriasi nuo Arūno Valinsko, kuris į Seimo rinkimus ėjo su iš nepartinių, žvaigždžių ir ekspertų sudaryta specialiai rinkimams įkurta partija, A.Zuokas atsako: „Mūsų sąraše nėra žvaigždžių kabutėse. Mūsų sąraše sąžiningi savo reikalo profesionalai.“ Jis priduria, jog minėtas šešiasdešimtukas – kruopščiai atrinktas. Pasitikslinus, ką reiškia kruopščiai – iš kiek pretendentų, paaiškėja, kad rinktasi iš maždaug šimto.

Klausiamas apie finansavimą ir planuojamas išlaidas rinkimams, A.Zuokas tikina, kad išlaidos neturėtų būti labai didelės, kiekvienas kandidatas turės finansuotis pats, vadovaujantis įstatymais. „Nemanau, kad mums reikės tų didelių lėšų. Kiekvienas turės susirinkti jį remiančių vilniečių parašus, o tai yra pati geriausia agitacijos forma. Aktyvumas, ėjimas pas žmones – tam daug pinigų nereikia“, - sakė jis.