"Dėl kreipimosi į KT, aš manau, kad čia yra bandymas ieškoti kažkokių išeičių, bet nemanau, kad yra prasmė", - Lietuvos radijui sakė teisininkas.

Anot V.Nekrošiaus, Seimas, balsavęs, dėl to, ar A.Sacharukas gali dirbti Seime, išsakė savo poziciją, ir KT nieko naujo nepasakytų.

"Konstitucija aiškiai pasako, kad balsuoja Seimas. Seimas nubalsavo, išreiškė savo poziciją ir ta pozicija yra, ir viskas. Ir čia KT nieko nepasakys naujo", - tvirtino Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekanas.

Ketvirtadienį parlamentarai per apkaltos procesą panaikino pratęstos Seimo sesijos metu užsienyje atostogavusio Seimo nario Lino Karaliaus mandatą. Tuo metu už jį balsavęs priimant įstatymus frakcijos kolega Aleksandras Sacharukas mandatą išsaugojo.

Spalio pabaigoje KT A.Sacharuką pripažino šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir sulaužius priesaiką, nes per parlamento posėdžius jis naudojosi į užsienį išvykusio L.Karaliaus pažymėjimu ir balsavo už jį priimant įstatymus. L.Karalius nusižengė dėl to, kad išvyko į užsienį ir nedalyvavo Seimo posėdžiuose.