Buvęs laikinosios sostinės vicemeras Steponas Vaičikauskas beveik įtikino Kauno merą Andrių Kupčinską galįs neatlygintinai kuruoti sritį, kurios kaip maro bijo keturi jo pavaduotojai, rašo "Lietuvos žinios".

Jau kitą savaitę miesto taryba svarstys, ar skirti šį socialdemokratą mero konservatoriaus visuomeniniu pavaduotoju. Tokio sprendimo projektą parengė Kauno taryboje dirbantys opozicijos atstovai.

"Dirbti be atlygio pasisiūlė pats S.Vaičikauskas. Pamatęs, kad nė vienas iš keturių mano pavaduotojų nenori prižiūrėti miesto ūkio reikalų, jis pasijuto nepamainomas. Negaliu teigti, kad S.Vaičikausko siūlymas mums neįdomus, veikiau - priešingai", - sakė A.Kupčinskas.

Kai liepos pabaigoje socialdemokratą S.Vaičikauską Kauno taryba išvertė iš vicemero posto, jo kuruotos miesto ūkio ir energetikos sritys liko be priežiūros. Nors tą pačią dieną laisva kėdė atiteko "tvarkietei" Loretai Kekienei, politikė kategoriškai atsisakė rūpintis Kaunui itin svarbiais klausimais. L.Kekienei artimesnės socialinės ir švietimo problemos. Tačiau šia sritimi besidomintis vicemeras Algimantas Kurlavičius nepanoro kolegei užleisti savo pozicijų. Miesto ūkio klausimai nepriimtini ir kitiems dviem vicemerams - Rimantui Mikaičiui ir Stanislovui Buškevičiui.

Ieškodami kompromiso Kauno vadovai svarstė visus S.Vaičikausko anksčiau kuruotus klausimus keturiems iš miesto biudžeto atlyginimus gaunantiems vicemerams paskirstyti po lygiai. "Preliminariai sutarėme, kad būsiu atsakinga už aplinkos kokybės gerinimą, miesto turtą, socialinius ir jaunimo reikalus. S.Buškevičiui veikiausiai tektų kuruoti energetikos sritį, o ūkio reikalais rūpintųsi R.Mikaitis", - teigė L.Kekienė.

Ar taip tikrai bus, paaiškės per rugsėjo 16-ąją vyksiantį tarybos posėdį. Opozicija sieks, kad tą pačią dieną būtų sprendžiamas ir S.Vaičikausko skyrimo visuomeniniu vicemeru klausimas. Jis esąs svarbus dėl to, kad po mėnesio mieste bus pradėtas šildymo sezonas. Taip pat reikia ruoštis suplanuotiems gatvių tvarkymo darbams, miesto arterijų valymui pasnigus.

"Steponas ūkiškas žmogus. Tegul tęsia darbus. Nes dabar visi vicemerai liko tik gražūs - nebėra kam imtis rimtų klausimų", - juokavo Kauno tarybos narys Kęstutis Mikėnas.

Anot jo, vicemero postą praradęs S.Vaičikauskas labai nori būti visuomeniniu vicemeru.

Pats S.Vaičikauskas sakė pasisiūlęs dirbti neatlygintinai, kai nė vienas iš dabartinių vicemerų nepanoro imtis miesto ūkio reikalų.