Per minėtą laikotarpį nė vieno Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdžio nepraleido mažiau nei pusė - tik 18 iš 41 tarybos nario, tačiau ne visi miesto politikai aktyviai lankėsi ir kolegijos, įvairių komisijų bei komitetų posėdžiuose.

Nuo sausio iki birželio pabaigos įvyko 9 tarybos posėdžiai. Jų visai nepraleido konservatoriai Irena Gerčienė, Edita Gudišauskienė, Raimundas Kaminskas, socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas, Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovas Justinas Krėpšta bei kiti miesto tarybos nariai. Tačiau tik vienintelė konservatorė Rimutė Prievelienė dalyvavo visuose tarybos, komitetų ir komisijų posėdžiuose.

Daugiausia (6) tarybos posėdžius be pateisinamų priežasčių praleido Darbo partijos narys Rytis Šatkauskas, į 4 neatvyko liberalcentristų frakcijai priklausantis Tautvydas Barštys.

Tarybos kolegijos nariai per pusmetį buvo susirinkę 10 kartų. Pabrėžtina, jog kolegijos, kurią sudaro esami ar buvę komitetų pirmininkai ir meras su vicemerais, posėdžiai buvo lankomi aktyviausiai.

Tarybos komitetai per 2010 m. pirmąjį pusmetį rengė nevienodą skaičių posėdžių. Vieni komitetai posėdžiavo dažniau, kiti - rečiau. Visuose posėdžiuose dalyvavo šeši tarybos nariai. Net 16 posėdžių komitetuose praleido T. Barštys, 18 - Kęstutis Mikėnas, 17 - R. Šatkauskas.

Aktyviausiai komisijų posėdžius lankė nuo šio pirmadienio išrinktąja vicemere dirbanti Tvarkos ir teisingumo partijos narė Loreta Kekienė, konservatoriai Jonas Koryzna, Birutė Krapauskienė, buvęs "Fronto" atstovas Bronislovas Kučinskas bei kiti.

Paprašytas pakomentuoti posėdžių lankymo pirmąjį metų pusmetį rodiklius, vienas iš jų nelankymo "rekordininkų" darbietis verslininkas R. Šatkauskas Eltai pirmadienį sakė:

"Būnant opozicijoje reikia padėti 100 kartų daugiau pastangų nei dirbant pozicijoje, kad tavo siūlymas būtų išgirstas. Versle tokie dalykai būtų neįmanomi. Matyt, tokie yra politikos ypatumai: išvesti iš pusiausvyros, tempti laiką ir panašiai. Be abejo, pozicijai būtų ramiau, jei opozicijos iš viso nebūtų. Ir kai matai, kad meras bei jo kompanija nesugeba tvarkytis taip, kad posėdžiai būtų geriau organizuojami bei pravedami, tai ko ten eiti?

Arba darbas Privatizavimo komisijoje, mano nuomone, iš viso panašus į pilimą iš tuščio į kiaurą. Svarstomi kažkokie mažutėlių sandėliukų ar kambariukų aplūžusiame name privatizavimo reikalai. Kai pareikalauji, kad administracija pateiktų visą be jokių išimčių galimo privatizuoti savivaldybės turto sąrašą, o dar geriau - konkrečiai nurodytų, ką ji daro, kad biudžetas daugiau gautų lėšų (juk algas tai ima), niekas tau, miesto politikui, nieko nepateikia. Vaikščioti į posėdžius vien tuščiai papliurpti - laiko gaila. Imituoti darbo nesu linkęs, todėl ir vaizduoti, kad daug dirbu, nes daug posėdžiauju, skirta tikrai ne man".

Jo nuomone, ir išmokos tarybos nariams turėtų būti labiau susietos ne su posėdžiams sugaištu laiku, bet su realiais, miestiečiams gerai matomais, politikų ir visos savivaldybės veiklos rezultatais.