Anot A.Kubiliaus, nesusikalbama, kokius skaičius reikia vertinti: "Kartais vieni ima vieną skaičių ir objektyvius skaičius, kiti ima kitą skaičių, ir paskui kažkaip nesusikalbame ir tariamai vieni kitus lyg bandome vis pakritikuoti, kad ne taip vertiname statistiką".
Vyriausybės vadovo žodžiais, valstybės tarnautojų atlyginimai sumažėjo panašiai tiek, kiek ir privačiame sektoriuje, tačiau gydytojų ir mokytojų algos nebuvo apkarpytos.

"Valstybės tarnautojams vidutiniškai atlyginimai per metus sumažėjo beveik 10 procentų, tai yra, tikrai ne mažiau nei privačiame sektoriuje. Į patį viešąjį sektorių be valstybės tarnautojų, kuriems atlyginimai mažinami, įeina ir tokios didelės ir plačios grupės, kaip, pavyzdžiui, mokytojai arba gydytojai, kuriems atlyginimai tikrai nebuvo mažinami praėjusiais metais, o tokiai grupei kaip mokytojai tai net išaugo", - kalbėjo premjeras.

"Akivaizdu, kad dėl to, jog mokytojų atlyginimai didėjo, kad medikų atlyginimai nebuvo mažinami, bendras viešojo sektoriaus atlyginimų mažėjimų tikrai yra mažesnis nei privačiame sektoriuje, tačiau valstybės tarnyboje, už kurią atsako tiesiogiai Vyriausybė, atlyginimai buvo mažinami, ir iš tiesų bendros išlaidos išlaikyti valstybės tarnyboje buvo grąžintos į 2006 metų lygį", - aiškino ministras pirmininkas.

Anot prezidentės, atlyginimų mažėjimas viešajame ir privačiame sektoriuose labai skiriasi.

"Palyginus atlyginimų kritimą viešajame ir privačiame sektoriuje matome labai didelį skirtumą. Sumažinome etatus tik simboliškai - arba netikrai užimtų, arba nesančių darbuotojų. Didelio sumažinimo arba to krizinio taupymo viešajame sektoriuje nėra tiek daug. Kitos šalys nuėjo daug gilesniu taupymo keliu", - interviu Lietuvos TV laidai "Savaitė" sakė D.Grybauskaitė.

Paklausta, kokius taupymo rezervus ji matanti kitąmet, valstybės vadovė minėjo valstybės aparato mažinimą ir besidubliuojančių funkcijų naikinimą.

Anot D.Grybauskaitės, Lietuva turi dvi itin brangiai kainuojančias sritis - socialinę ir sveikatos apsaugą.

"Kasmet sumos, pavyzdžiui, sveikatos sistemai, didėja, bet paslaugų kokybė ir pasitenkinimas jomis praktiškai mažėja. Mes turime daug išlaidų ir labai neefektyvias sistemas. Tai nereiškia, kad kažką reikia karpyti ir mažinti, galime eiti struktūrinių reformų ir optimizavimo keliu", - tvirtino valstybės vadovė.