Priešingu atveju, jeigu argumentų D. Grybauskaitė nepateiks, Tautos prisikėlimo partija suvoks, kad tai yra nepasitikėjimas ministru pirmininku Andriumi Kubiliumi ir svarstys interpeliacijos jam klausimą.

„Galiu pasakyti tiesiai šviesiai, kad nėra tokio didelio noro veržtis į postą, bet šioje vietoje yra tam tikri principai, kuriuos turi ir frakcija, ir partija. Aš manau, kad mes palauksime, kol bus oficiali pozicija, kai oficialiai bus pateiktas mūsų kandidatas, kol kas vyksta konsultacijos. Bet kuriuo atveju frakcija laikosi nuomonės, kad mes turėtume sulaukti ne kažkokios įskaudintos, bobiškos nuomonės, o oficialių valstybės vadovės argumentų, nes kol kas mes nieko kito negirdim“, - DELFI sakė A. Valinskas.

„Kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad šie dalykai mūsų valstybėje jau sutampa“, - pridūrė parlamentaras.

Pasak politiko, D. Grybauskaitės argumentas, kad kandidatas nebus tvirtinamas, nes jis neva neturi populiarumo visuomenėje, netinkamas.

„Aš suprantu, kad prezidentė inicijuoja interpeliaciją premjerui A. Kubiliui, nes pagal šituos argumentus ir A. Kubilių reikia atstatydinti, nes jis neturi visuomenės pasitikėjimo. Mums iš tiesų prezidentės nuomonės labai svarbi ir mes galbūt į ją atsižvelgsime“, - kalbėjo „prisikėliečių“ vadovas ir kandidatas į kultūros ministrus.

Klausiamas, kokios sąlygos turėtų, būti, kad į D. Grybauskaitės nuomonę būtų atsižvelgiama, A. Valinskas teigė norįs išgirsti rimtus argumentus, o ne kalbas apie visuomenės pasitikėjimą arba reitingus.

„Argumento kito mes neišgirdome iš prezidentės, tai mes suprantame, kad tai yra kaltinimas ne mums, o A. Kubiliui, nes jis neturi visuomenės pasitikėjimo ir atsižvelgdami į šitą nuomonę aš suprantu, kad mes turime inicijuoti interpeliaciją premjerui“, - sakė politikas.

Pasak A. Valinsko, premjeras A. Kubilius „prisikėliečiams“ yra pažadėjęs, kad penktadienį pateiks prezidentei dabartinio ministro Remigijaus Vilkaičio atstatydinimą, o pirmadienį – neš teikimą ministru skirti patį A. Valinską.

DELFI primena, kad prezidentė D. Grybauskaitė pareiškė, jog A. Valinsko kandidatūros į kultūros ministrus netvirtins, nes jis neturi visuomenės pasitikėjimo.

Remiantis Konstitucija, ministrą premjero teikimu skiria ir atleidžia šalies prezidentas.

Šiuo metu kultūros ministro pareigas eina anksčiau Tautos prisikėlimo partijos į šias pareigas deleguotas R. Vilkaitis. Jo atstatydinimą inicijavo patys „prisikėliečiai“. Vienintelis viešai išsakytas argumentas – nepakankamas bendravimas su partija ir jos frakcija.