Neoficialiais duomenimis, panašios pozicijos laikosi ir kiti koalicijos partneriai, tačiau premjeras Andrius Kubilius anksčiau yra sakęs, jog jis nėra sulaukęs argumentų, kodėl R. Vilkaitis negalėtų toliau eiti savo pareigų.

„Aš negaliu nei pasakyti, kad jam reikia atsistatydinti, nei kad nereikia atsistatydinti, tai yra grynai Vyriausybės ir partijos, kuri jį delegavo į šį postą, reikalas. Vis tiek turime pripažinti, kad koalicijoje esančios partijos turi pasiskirsčiusios ministerijas, jos delegavo savo atstovus ir jeigu delegavusi partija neturi sutarimo su savo deleguotu ministru, tai matyt yra ne visai gerai“, - svarstė Seimo pirmininkė.

DELFI primena, kad TPP frakcija yra išreiškusi nepasitikėjimą savo deleguotu ministru R. Vilkaičiu ir nori jį pakeisti kitu atstovu. Premjeras A. Kubilius teigia neišgirdęs rimtų argumentų, kodėl ministras turi pasitraukti. Iki šiol nėra aišku, kas užimtų šį postą pasitraukus R. Vilkaičiui, kalbama, kad galimų kandidatų TPP lyderis Arūnas Valinskas neįvardijo net ministrui pirmininkui.

Žiniasklaidoje linksniuotos kelios galimų kandidatų pavardės: operos solisto Deivido Staponkaus, TPP lyderio A. Valinsko ir jo sutuoktinės Seimo narės Ingos Valinskienės.

Premjeras su R. Vilkaičiu ir A. Valinsku susitinka pirmadienį popiet.