Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis poste greičiausiai skaičiuoja paskutines dienas. Į šias pareigas jį delegavusi TPP apsisprendė nenorinti, kad aktorius toliau vadovautų krašto kultūrai. Svarstant kitas kandidatūras į šį postą, nemažos dalies "prisikėliečių" akys krypsta į Valinskų porą ir partijos tarybos narį, operos solistą Deividą Staponkų.

Paklaustas, ar realu, kad jis galėtų būti siūlomas į Vyriausybės narius, A.Valinskas konkrečiai neatsakė. "Manau, kad ministerijai ir Lietuvos kultūrai būtų kur kas geriau kalbėti ne apie naujus kandidatus, o apie tai, kaip baigti šioje sistemoje besitęsiančią stagnaciją", - išsisuko nuo tiesaus atsakymo "prisikėliečių" lyderis.

A.Valinskas LŽ tikino, kad jo sutuoktinė vargiai sutiktų tapti kandidate į kultūros ministres. Tačiau kalbama, kad kai kurie Seimo TPP frakcijos atstovai palaikytų I.Valinskienės kandidatūrą. Esą kultūros vadybininkės išsilavinimą turinti, scenoje daugybę metų žibėjusi politikė gerai išmano kultūros srities problemas ir mokėtų su jomis tvarkytis.

Pačios parlamentarės teigimu, sulaukusi siūlymo tapti kultūros ministre, jį tikrai svarstytų. "Kai gausiu konkretų pasiūlymą, jį labai rimtai svarstysiu. Kol kas daugiau nieko komentuoti negaliu", - LŽ sakė parlamentarė.