"Valdantieji tikrai turėtų susitarti, ieškoti būdų, kaip toliau bendradarbiauti, kad tie pagrindiniai darbai, kurie yra numatyti, vyktų sėkmingai. Prezidentės nuomone, ypač svarbu išmokti dirbti tokiomis sąlygomis konstruktyviai", - Žinių radijui antradienį sakė A.Nugaraitė.

Jos teigimu, programinį opozicijos telkimąsi šalies vadovė vertina teigiamai, bet pasigenda jos konkrečių siūlymų.

"Prezidentė labai teigiamai, kaip ne kartą yra išsakiusi, vertina faktą, kad opozicijos partijos telkiasi ir telkiasi labai konkrečiu programiniu pagrindu, veiklos programiniu pagrindu. Tai iš tikrųjų labai konstruktyvus elementas, kuris suteikia visai politinei sistemai brandos, brandumo požymių, - sakė patarėja. - Ir labai neigiamai vertina kartais pasitaikančius destruktyvius požymius, už ką neprisiimama atsakomybė, kai yra sąmoningai blokuojama arba verčiama iš posto visiškai neaiškiai įvardinant, kodėl tai daroma. Prezidentės nuomone, ji iš tikro girdi pažadų, kaip keisti, bet kol kas realiai nemato, kad tie pažadai kažką daryti būtų grįsti labai konkrečiais pasiūlymais."

A.Nugaraitė teigė, kad dabartinės Vyriausybės politika šiuo laikmečiu yra būtina.

"Tai dar kartą patvirtina, kad Vyriausybės veikla yra šiandien tokia, kuri yra labai reikalinga. Prezidentė dar kartą norėjo patikinti, ne vieną kartą yra sakiusi, kad sunkmetis paliečia kiekvieną iš mūsų, paliečia kiekvieną žmogų ir šiandien tai, ką daro Vyriausybė, ir yra tos pačios būtiniausios priemonės, kurias reikia daryti, kad mes greičiau, kiekvienas žmogus pajustume išėjimą iš šito laikmečio ir pajustume šiokią tokią didesnę gerovę, negu jaučiame šiandien", - kalbėjo A.Nugaraitė.