Antradienio į Seimo posėdžio darbotvarkės projektą buvo įtrauktas klausimas dėl D. Rimkevičiaus skyrimo VTEK pirmininku. Tačiau jis vėl, kaip ir praėjusią savaitę, dar prieš posėdį buvo išbrauktas. DELFI žiniomis, taip pasielgti Seniūnų sueigą, kuri tvirtina darbotvarkės projektą, paskatino iškilusios abejonės dėl pretendento studijų.

„Tikrai nebesiūlysiu (šio kandidato – DELFI)“, – antradienį DELFI sakė parlamento vadovė. I. Degutienė pripažino, kad apsigalvoti privertė aplinkybės, susijusios su 39-erių D. Rimkevičiaus studijomis.

Tiesa, jis greičiausiai išsaugos VTEK nario pareigas, kurias eina nuo praėjusių metų lapkričio. Esą jaunystės klaida nebūtų pakankama priežastis šalinti iš posto. Beje, D. Rimkevičiaus kandidatūrą į tarnybinės etikos sargus pernai taip pat pasiūlė I. Degutienė.

DELFI pavyko susipažinti su dokumentais, kurie patvirtina dėstytojų abejones dėl D. Rimkevičiaus bakalaurinio darbo, kurį turėjo ginti 1998 m. Tačiau tų metų birželio 1 d. vykusio posėdžio protokole pažymėta, kad Vilniaus universiteto (VU) Istorijos fakulteto studentas savo darbą atsiėmė.

Anot bakalaurinio darbo vadovo Sigito Jegelevičiaus, savo darbą D. Rimkevičius įteikė pavėluotai. Studentas nerodė juodraščio dėstytojui ir iš karto pateikė galutinį teksto variantą, perrašytą mašinėle. Darbas esą neatitiko reikalavimų, todėl buvo atiduotas taisyti. Dėstytojui kilo įtarimas, esą tekstas gali būti parašytas nesavarankiškai, todėl paprašė recenzento Sauliaus Kaubrio patikrinti abejones. Jos pasitvirtino, todėl tąmet D. Rimkevičius bakalaurinio darbo negynė.

Diplomą jis gavo kitąmet, 1999 m., apsigynęs VU Istorijos fakulteto Naujosios istorijos katedroje apsigynęs darbą „Vytauto Didžiojo universiteto Teisių fakultetas 1922-1940 m.“ Tiesa, ir iš antro karto universitetą studentas baigė tik per plauką – komisija darbą, kurio vadovu buvo ankstesnis recenzentas S. Kaubrys, įvertino kaip silpną ir parašė 5.

Sprendžiant iš 1999 m. birželio 22 d. vykusio posėdžio protokolo, bakalauro darbas pasirodė esąs „nepakankamai apdorotos medžiagos rašinys“, tačiau D. Rimkevičius sugebėjo pakankamai argumentuotai atsakyti į porą jam pateiktų klausimų.

Su pačiu D. Rimkevičiumi kol kas nepavyko susisiekti – jo telefonas išjungtas.

Gyvenimo aprašyme, kurį galima rasti Seimo tinklalapyje, D. Rimkevičius nurodė 1988-1990 m. studijavęs tuomečiame Kauno politechnikos instituto Informatikos fakultete. 1994-aisiais jis dalyvavo parengiamuosiuose prancūzų kalbos kursuose Prancūzijoje stojant į Perpignan universitetą. 1999 m. apsigynė bakalauro kvalifikacinį laipsnį VU Istorijos fakultete. Be to, 2001-aisiais D. Rimkevičius baigė teisės magistrantūrą toje pačioje aukštojoje mokykloje.

1997-2000 m. jis dirbo antstolių kontorose prie Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės ir Vilniaus rajono apylink4s teismų, vėliau vadovavo teisinių paslaugų firmai „Dictum-Factum“. 2001-2003 m. buvo advokato padėjėjas Advokato A. Šliaupos kontoroje, išlaikė advokato egzaminą, o 2003-2009 m. dirbo advokatu savo paties kontoroje, specializavosi investicijų, komercinės, mokesčių teisės srityse.

VTEK sudaro 5 nariai, kuriais skiriami nepriekaištingos reputacijos, aukštąjį universitetinį išsilavinimą turintys Lietuvos piliečiai. Komisijos pirmininkas renkamas iš narių Seimo pirmininko teikimu.

Pernai VTEK narių pareigas praėjo eiti ir Elena Vaitiekienė bei Dalia Paulauskaitė. Nuo 2007 m. jai priklauso Rytis Juozapavičius, o nuo 2004 m. sausio dirbantį Stasį Vėlyvį keičia Remigijus Rekerta, ketvirtadienį davęs priesaiką Seime.