Ši pareigybė priskirta politinio (asmeninio) pasitikėjimo kategorijai, todėl konkursas jai užimti nereikalingas. MPT departamento direktoriaus atlyginimas, atskaičius mokesčius, siekia maždaug 4,5 tūkst. litų.

Dešimt mėnesių premjero patarėju ryšiams su visuomene, faktiškai atstovu spaudai, buvusiam bei keturis mėnesius departamentui vadovavusiam R.Jasiulioniui MPT buvo pasiūlytos žemos pakaitinio valstybės tarnautojo pareigos Vyriausybės programos įgyvendinimo koordinavimo ir stebėsenos skyriuje.

"R.Jasiulioniui neturime rimtų priekaištų. Tačiau Visuomenės informavimo departamentas yra labai svarbus, todėl mums reikia dinamiško žmogaus, kuris galėtų tą departamentą išjudinti", - „Lietuvos žinioms“ sakė ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

Pasak kanclerio, tikimasi, kad pasikeitus vadovams departamentas užsiims aktyvesne komunikacine veikla, o ne tik spaudai rašys sausus pranešimus. "Nėra krypties, trūksta dinamizmo ir orientacijos į žmogų. Būtina aktyviau aiškinti Vyriausybės priimamus sprendimus, jų būtinumą ir naudą", - teigė D.Matulionis.

"Ieškau darbo", - vakar sakė R.Jasiulionis. Jis prisipažino ketinąs grįžti į žurnalistiką ar šiaip į kūrybą. "Tačiau kaip bus konkrečiai, dar nežinau", - sakė buvęs departamento vadovas. Prieš ateidamas į MPT aktoriaus išsilavinimą turintis R.Jasiulionis dirbo Žinių radijuje, buvo laidos "Dienos klausimas" vedėjas, filmavosi televizijos seriale "Nekviesta meilė", dabar - jo tęsinyje "Amžini jausmai".