Kaip BNS teigė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Vytas Yla, pirmadienį Čekiškės senelių namuose apsilankę specialistai nustatė, kad senoliams tiekiamos stipriai sumažintos patiekalų porcijos.

Direktoriaus teigimu, maisto ir veterinarijos tarnybos ataskaitoje pažymima, kad patikrinimo metu maltinukai vietoje 280 gramų svėrė tik 70 gramų. Taip pat virtuvėje buvo rasta produktų su pasibaigusiu vartojimo terminu. Be to, pieną į senelių namų valgyklą pristato ūkininkė, neturinti veterinarinio pažymėjimo, todėl šis pienas yra nesaugus.

Ataskaitoje nurodoma, kad senelių namuose naudojami suskilę indai, nešvarūs ir riebaluoti stalo įrankiai, indai.

"Antradienį kartu su meru į savivaldybę išsikvietėme šiuos senelių namus administruojančios Kauno humanitarinės pagalbos bendrijos ir maistą senelių namams tiekiančios bendrovės "Sodelita" vadovus, iš kurių pareikalavome laikytis sutarties sąlygų ir likviduoti visus pažeidimus", - tvirtino V.Yla.

Pasak direktoriaus, rajono vadovams buvo pažadėta, jog maitinimo sistema senelių namuose bus pakeista jau nuo trečiadienio.

"Kitu atveju sutarti su minėta bendrija nutrauksime", - aiškino V.Yla.

Tuo tarpu Čekiškės senelių namų direktorės pavaduotoja Antanina Kasputienė, BNS teigė, jog kaltinimai dėl prasto senelio maitinimo nėra pagrįsti, o daugelis maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų išvadų pateiktos netiksliai.

"Ataskaitoje nurodomi tik atskirų produktų svoriai, bet neatsižvelgiama į kitus komponentus, kurie sudaro normalų porcijos dydį", - teigė ji.

Pasak A.Kasputienės, senelių valgykloje apsilankęs Kauno rajono meras ragavo tik sriubos, todėl negali kalbėti apie visų patiekalų kokybę. Senelių namų vadovė mano, kad šis sąmyšis galėjo būti sukeltas dėl "politinių priežasčių".

V.Ylos teigimu, sutartį su Kauno humanitarinės pagalbos ir globos bendrija, kuri įsipareigojo administruoti Čekiškės senelių namus iki 2015 metų, prieš dvejus metus pasirašė buvęs Kauno rajono meras socialdemokratas Petras Mikelionis be rajono tarybos pritarimo.

Dabartinis rajono vadovas liberaldemokratas L.Gineika balandžio mėnesį vykusiuose mero rinkimuose vieno balso persvara pralaimėjo P.Mikelioniui, tačiau, pasikeitus politiniai tarybos sudėčiai, socialdemokratas buvo atstatydintas, o naujuoju vadovu perrinktas L.Gineka.